Sīpolus nomizo un sagriež šķēlēs. Apelsīniem norīvē miziņu, tad pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Burkānus, sīpolus, apelsīnu sulu un miziņu liek katlā un vāra nelielā karstumā 5 minūtes. Pievieno atlikušās sastāvdaļas un, nepārtraukti maisot, turpina vārīt vēl 5 minūtes. Ievārījumu pilda tīrās izkarsētās burkās, aizvāko un uzglabā vēsā vietā.
Recepte. Burkānu čatnijs
Vajadzēs: 1 kg mazo burkāniņu, 2 sīpolus, 2 apelsīnus, 200 ml ūdens, 1 tējk. malta koriandra, 1 ēd.k. sāls, 2 tējk. melno piparu, 2 tējk. karija, 2 tējk. saspiestu svaigu ķiploku, 200 ml sultānas rozīņu, 400 ml baltvīna etiķa, 500 g Dansukker ievārījuma cukura. Burkānus noskalo, nomizo un sarīvē uz rupjās rīves.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.