Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Reliģiozs suns izpelnās apbrīnu

Budistu mūki gadiem ilgi mēģina ar lūgšanām iegūt dievišķu apskaidrību un tuvoties nirvānas stāvoklim, bet reti kurš budistu tempļa iemītnieks ir tik priekšzīmīgs lūgšanu dalībnieks kā nepilnus divus gadus vecais čivava šķirnes suns Konans. Viņš dzīvo Japānas budistu templī Okinavas reģionā, kur izpelnījies vietējo iedzīvotāju un tūristu ievērību, jo Konans iemācījies atdarināt sava saimnieka pozu lūgšanu laikā.

Tempļa apmeklētāju skaits strauji palielinājies, jo ļaudis nāk uz templi palūkoties, kā suns "skaita lūgšanas". "Ziņas ir izplatījušās, un tagad mēs uzņemam daudz vairāk tūristu," ziņu aģentūrai AP stāsta Konana saimnieks priesteris Dzoei Jošikuni.

Lūgšanu laikā Konans apsēžas altāra priekšā līdzās savam saimniekam un raugās uz budistu dievību statujām. Kad priesteris sāk skaitīt lūgšanas un saliek kopā plaukstas, Konans seko viņa piemēram. Viņš apsēžas uz pakaļkājām, paceļ gaisā priekšķepas un saliek tās kopā deguna priekšā. Jošikuni stāsta, ka Konans šo triku iemācījies dažu dienu laikā. "Manuprāt, viņš redzēja, ka es tā daru visu laiku, tāpēc Konans nolēma darīt līdzīgi," spriež Jošikuni. Savas "lūgšanas" Konans parasti skaita pirms rīta un vakara maltītes.

Iespējams, ka Konana patiesais nodoms ir nevis tuvošanās nirvānai, bet gan dažādu gardumu izdiedelēšana no mūkiem un tūristiem. "Konans sāka atdarināt lūgšanu pozu, kad viņam sagribējās gardumus. Tā viņš izrāda pateicību par gardumiem un pastaigām," vēsta suņa saimnieks. Konana lūgšanas palīdzējušas palielināt tempļa apmeklētāju skaitu par 30%, viņš ir ļoti populārs jauniešu vidū. Japāņi nāk uz templi, lai nofotografētu neparasto suni. "Jocīgi, ka viņš tā dara," aģentūrai AFP stāsta 71 gadu vecais Kadzuko Oširo, kurš šo templi apmeklē jau vairāk nekā 25 gadus. "Viņš kļūst dusmīgs, ja kāds cits apsēdies viņa iecienītajā vietā. Viņš droši vien domā, ka tā ir viņa vieta," spriež Oširo.

Suņa saimnieks Jošikuni ir gandarīts par Konana ieguldījumu tempļa labās slavas vairošanā. "Esmu priecīgs, ka Konana dēļ cilvēki labprātāk apmeklē templi," vēsta Jošikuni. Priesteris gribētu iemācīt Konanam meditēt, bet apzinās, ka tas nav viegls uzdevums. "Patiesībā es gribu panākt, lai viņš sēdētu mierīgi, kamēr es meditēju," atzīst Jošikuni. Meditācijas pozai Konana augums nav diez ko piemērots. "Es nevaru piedabūt viņu sakrustot kājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko