Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. novembris
Liza, Līze, Elizabete, Betija

Restorāns/picērija Rossini

Valmiera ir pārāk liela pilsēta, lai to sev spētu pievienot igauņi, tomēr ne tik liela, lai būtu ilgi jādomā, kurš te ir labākais krogs. Labākais meklējams pie Gaujmalas, aiz muzeja, un tas ir restorāns Rossini. Nosaukts slavena itāļu operu komponista un gardēža vārdā, kurš esot teicis, ka raudājis tikai trīsreiz mūžā: kad izgāzusies viņa pirmā opera, kad viņš dzirdējis Paganīni spēlējam vijoli un kad kādā laivu izbraucienā pār malu pārkritis ar trifelēm pildīts tītars. Gauja, kā zināms, ir viltīga upe, tāpēc pašā Gaujmalā ir bīstami gatavot pārāk garšīgi vai pārāk negaršīgi — apmeklētājs var eiforijā nejauši iemest upē ēdienu vai dusmās pilnīgi apzināti tā gatavotāju. Tomēr mūsu Ziemeļlatvijas itāļi te ir noturējušies nu jau četrus gadus. Acīmredzot spējuši atrast izdzīvošanas formulu, kuras pamatprincips — personiska attieksme pret apmeklētāju — pēdējā laikā kļūst arvien svarīgāks krogu sekmīgas darbības nodrošināšanai — lai paskatāmies kaut vai ziemā atvērtā nelielā krodziņa Muklājs panākumus. Laba ziņa jaunu krogu inspicētājiem — lai notestētu Rossini, vairs nav jāriskē ar dzīvību, dodoties pa vienu no maršrutiem, kuros visskaudrāk izjūtama bijušā satiksmes ministra Šlesera vārdu un darbu saskaņa, baisi deformēto Murjāņu—Valmieras ceļu, kura malās turklāt ir pāris tādu krodziņu, kuriem pabraukt garām ir grūti, visupirms jau solītā darba laika ievērošanas ziņā lepni paviršais Braslas krogs. Tagad Rossini ir vēl tuvāk nekā Vidzemes Šveice — uzkrājuši pieredzi un spēkus Gaujmalā, Rossini saimnieki atvēruši restorānu un picēriju arī Rīgā. Turklāt ļoti smalkā rajonā, vēstniecību kvartālā Pumpura un Alunāna ielas stūrī. Tur, kur vecos laikos bija tāds kā zviedru krogs un pēc tam vēl dažs labs ēdinātājs. Tagad nu Rossini pagrabiņš.

Jāteic, nekāds mazais pagrabiņš tas nav, bet diezgan pagarš pagrabs ar četrām zālēm. Ķieģeļu velves, mājīgumu stiprina koka grīdas, krēsli un citas mēbeles, spilvenotie dīvāni pie garākiem galdiem. Arī logi te tagad kļuvuši lielāki, nav vairs šaujamlūkas kā senāk. Ne pārāk priecīgas ir pret pīpētājiem vērstās pārmaiņas, tagad te to nedara pat restorāna tālajā galā, kur kādreiz bija cigāru telpa. Taču no maija vidus būs arī āra terase, varbūt tur dūmot būs vieglāk.

Verot vaļā brūnā ādā ievākoto ēdienkarti, pirmās uzmanību piesaista cenas, vēstniecību rajonam patīkami zemas. Darbdienās no 12.00 līdz 16.00 pavisam zemas, tad divus ēdienus var dabūt par Ls 3,90. Nosaukumi tāpat kā restorāna mājaslapā www.rossini.lv četrās valodās, vispirms garšīgajā itāļu. Daudz salātu, piecas zupas (dārgākā ir Zuppa con Frutti di Mare alla Siciliane jeb sicīliešu zivju zupa — Ls 4,55). Otrajā, kā jau itāļiem klājas, picas, pastas, zivju ēdieni. Gaļas piedāvājumā ir arī viens Rossini — liellopa filejas steiks ar kartupeļu rostiju, grilētiem dārzeņiem un demiglace mērci (Ls 8,75). Pagaidām trūkst tikai Tournedos Rossini, proti, ar krietnu zosu aknu pastētes šķēli un melnajām trifelēm uzlabots steiks, bet agri vai vēlu te parādīsies arī tas, jo kroga saimnieki noskaņoti te strādāt ilgi.

***

Restorāns/picērija Rossini


A.Pumpura ielā 6

Atvērts no 12.00 līdz 23.00

interjers 8888

ēdieni 8888

atmosfēra 88888

apkalpošana 88888

***

Diena ēda:

Tomātu krēmzupa ar pupiņām un kūpinātu bekonu — Ls 2,65

Piena sivēna karbonāde ar trifeļu un kartupeļu biezeni un sviestā ceptiem sparģeļiem — Ls 7,95

Espresso — Ls 1

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko