Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Rīgas Austrumu slimnīcā darbu sāk dienas stacionārs

Lai nāktu pretim pacientiem un padarītu ārstniecības pakalpojumus pieejamākus laikā, kad valsts apmaksāta plānveida stacionārā palīdzība ir ierobežota, no šī gada marta Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā ir atvērts Ķirurģijas dienas stacionārs 15 dažādos profilos, tostarp uroloģijā, oftalmoloģijā, ginekoloģijā, koloproktoloģijā, neiroķirurģijā, mikroķirurģijā, asinsvadu ķirurģijā, traumatoloģijā un ortopēdijā, kā arī vispārējā ķirurģijā.


Pacientiem tas nozīmē ātrāku pakalpojumu pieejamību un zemākas izmaksas, jo, piemēram, ārstēšanās dienas stacionārā ar nosūtījumu maksā 5 latus par gultas dienu, bet diennakts stacionārā – Ls 9,50. Dienas stacionārs ir iespēja tiem cilvēkiem, kuri finansiālu apsvērumu dēļ ārstēšanos līdz šim ir atlikuši.


Ķirurģijas dienas stacionārā ir pieejamas plānveida operācijas un manipulācijas, kvalitatīva izmeklēšana un ārstēšana pie vadošajiem Latvijas speciālistiem klīnikās Linezers, Biķernieki, Gaiļezers un Latvijas Onkoloģijas centrs.
Jaunais pakalpojums ir piemērots cilvēkiem, kuru veselības problēmu risināšanai nav nepieciešama diennakts ārstēšanās slimnīcā. Tas ļauj cilvēkam kaut daļēji saglabāt savu dienas ritmu un pēc saņemtās diagnostikas un ārstēšanas pēcpusdienā doties savās ikdienas gaitās. Ja pašsajūta tomēr neatļauj savienot ārstēšanos ar darbu, pacientam tiek izrakstīta darba nespējas lapa.


Lai iestātos Ķirurģijas dienas stacionārā, pacientam ir nepieciešams ģimenes ārsta vai speciālista nosūtījums. Pirms iestāšanās ieteicams konsultēties ar atbilstošā profila speciālistu, lai plānotu turpmāko ārstēšanu. Ķirurģijas dienas stacionārs strādā darba dienās no plkst. 7:00. Lai pieteiktos, lūgums zvanīt uz iepriekšējā pieraksta tālruni 67000610.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko