Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Rīgas Zooloģiskajā dārzā bērnu piena svētku laikā tiks atklāta Latvijas Brūnaļu bilžu izstāde un dziedošās gotiņas skulptūra

Sestdien, 8.augustā, no plkst. 13:00 līdz 16.00 Rīgas Zooloģiskajā dārzā norisināsies AT piena svētki bērniem. To laikā notiks konkursa "Meklējam Latvijas Brūnaļu!" iesūtīto bilžu stāstu izstādes atklāšana un apmeklētāju iepazīstināšana ar jauno Lauku sētas iemītnieci - neparastu, vienīgo Latvijā dziedošu piena gotiņu.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā AT piena svētki bērniem tiek organizēti sadarbībā ar AT Piena akadēmiju. Bērniem un viņu vecākiem būs iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un uzzināt interesantus faktus par pienu.

Izveidots bilžu stāsts par gotiņām Latvijā

Vienlaikus Latvijas Lauku sētā tiks atklāta AT Piena akadēmijas organizētā konkursa "Meklējam Latvijas Brūnaļu!" bilžu izstāde. Tas ir iedzīvotāju veidots bilžu stāsts par Latvijas tradicionālajām brūnajām gotiņām.

Fotogrāfijas ar brūnaļām tika iesūtītas no dažādām Latvijas vietām. Gan ar saimniecībā audzētām un vecmāmuļu iemīļotām, gan vienkārši laukos garāmbraucot nofotografētām gotiņām. Sapucētas un izdaiļotas. Ar visdažādākajiem vārdiem – Olita, Gauja (arī Zelta Zivtiņas klipos redzamā "Gauja"), teliņš Džonītis, Ainava, Roza, Pērse, Citadele ar teliņu Ciceronu, Irbe, Astra, Venta, Aija, Debesija, Jefiņa un citi. Katra ar savu stāstu. Jaunākā iesūtītā gotiņa ir tikai nesen dzimusi brūnaļai Astrai. Darbus var apskatīt arī elektroniski www.atpiens.lv sadaļā AT Piena akadēmija – Konkurss.

Latvijas Brūnaļu ekspozīcija Rīgas Zooloģiskajā dārzā būs aplūkojama līdz pat augusta beigām, kad iedzīvotāji būs izvēlējušies labākās Latvijas Brūnaļas 2009.

Lauku sētā  jauna iemītniece – neparasta gotiņa

Neparasta, vienīgā Latvijā dziedošās gotiņas skulptūra kļuvusi par Rīgas Zooloģiskā dārza Lauku sētas iemītnieci. Gotiņā ir iebūvēts sensors, kas ļauj tai dziedāt un priecēt Zooloģiskā dārza apmeklētājus. Ideja par gotiņas statuju radusies kampaņas par AT pienu laikā, tās mērķis ir izglītot bērnus par piena, tostarp AT piena, veselīgumu un atgādināt, ka piena avots ir gotiņa.

Par AT Piena akadēmiju

AT Piena akadēmijā apvienojušies dažādu jomu eksperti: Inga Ciproviča (Dr.sc.ing., Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne), Inga Šmate (Veselības ministrijas Uztura padomes locekle), Inga Pūce (kluba Figūras draugi konsultante un uztura speciāliste), Una Statkus (Pārtikas un veterinārā dienesta Piena un olu uzraudzības sektora vadītāja), dr. Zigurds Zariņš (Rīgas Stradiņa universitātes Uztura laboratorijas vadītājs), Laila Meija (Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dietoloģe), Ints Poškus (AS "Rīgas Piena kombināts" ražošanas un tehniskais direktors) un Dace Grava ("Maxima Latvija" Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore.

AT piens (piena kategorijas apzīmējums) ir augstā temperatūrā  karsēts un īpašās pakās pildīts piens, kas ir populārs daudzviet pasaulē, jo AT apstrādes un iepakojuma tehnoloģija nodrošina, ka, to vairākus mēnešus var uzglabāt neatvērtu istabas temperatūrā, tai pašā laikā saglabājot savu dabīgumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko