Rīgas
Zooloģiskajā dārzā AT piena svētki bērniem tiek organizēti
sadarbībā ar AT Piena akadēmiju. Bērniem un viņu vecākiem būs
iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās un uzzināt interesantus
faktus par pienu.
Izveidots bilžu stāsts par gotiņām Latvijā
Vienlaikus Latvijas Lauku sētā tiks atklāta AT Piena akadēmijas organizētā konkursa "Meklējam Latvijas Brūnaļu!" bilžu izstāde. Tas ir iedzīvotāju veidots bilžu stāsts par Latvijas tradicionālajām brūnajām gotiņām.
Fotogrāfijas ar brūnaļām tika iesūtītas no dažādām Latvijas vietām. Gan ar saimniecībā audzētām un vecmāmuļu iemīļotām, gan vienkārši laukos garāmbraucot nofotografētām gotiņām. Sapucētas un izdaiļotas. Ar visdažādākajiem vārdiem – Olita, Gauja (arī Zelta Zivtiņas klipos redzamā "Gauja"), teliņš Džonītis, Ainava, Roza, Pērse, Citadele ar teliņu Ciceronu, Irbe, Astra, Venta, Aija, Debesija, Jefiņa un citi. Katra ar savu stāstu. Jaunākā iesūtītā gotiņa ir tikai nesen dzimusi brūnaļai Astrai. Darbus var apskatīt arī elektroniski www.atpiens.lv sadaļā AT Piena akadēmija – Konkurss.
Latvijas
Brūnaļu ekspozīcija Rīgas Zooloģiskajā dārzā būs aplūkojama
līdz pat augusta beigām, kad iedzīvotāji būs izvēlējušies labākās
Latvijas Brūnaļas 2009.
Lauku sētā jauna iemītniece – neparasta gotiņa
Neparasta, vienīgā Latvijā dziedošās gotiņas skulptūra kļuvusi par Rīgas Zooloģiskā dārza Lauku sētas iemītnieci. Gotiņā ir iebūvēts sensors, kas ļauj tai dziedāt un priecēt Zooloģiskā dārza apmeklētājus. Ideja par gotiņas statuju radusies kampaņas par AT pienu laikā, tās mērķis ir izglītot bērnus par piena, tostarp AT piena, veselīgumu un atgādināt, ka piena avots ir gotiņa.
Par AT Piena akadēmiju
AT Piena akadēmijā apvienojušies dažādu jomu eksperti: Inga Ciproviča (Dr.sc.ing., Latvijas Lauksaimniecības universitātes Pārtikas tehnoloģijas fakultātes dekāne), Inga Šmate (Veselības ministrijas Uztura padomes locekle), Inga Pūce (kluba Figūras draugi konsultante un uztura speciāliste), Una Statkus (Pārtikas un veterinārā dienesta Piena un olu uzraudzības sektora vadītāja), dr. Zigurds Zariņš (Rīgas Stradiņa universitātes Uztura laboratorijas vadītājs), Laila Meija (Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas dietoloģe), Ints Poškus (AS "Rīgas Piena kombināts" ražošanas un tehniskais direktors) un Dace Grava ("Maxima Latvija" Procesu un kvalitātes vadības departamenta direktore.
AT
piens (piena kategorijas apzīmējums) ir augstā temperatūrā
karsēts un īpašās pakās pildīts piens, kas ir populārs
daudzviet pasaulē, jo AT apstrādes un iepakojuma tehnoloģija nodrošina,
ka, to vairākus mēnešus var uzglabāt neatvērtu istabas temperatūrā,
tai pašā laikā saglabājot savu dabīgumu.