Sautējums saulainai dienai
Pievienot komentāru
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.
Sautēta jēra gaļa ar tomātiem un ķiploku
Vajadzēs:
2 kg kubiņos sagrieztas jēra gaļas (bez kauliņa)
sāli, piparus, olīveļļu, timiānu
1,5 glāzes sausā baltvīna
2 sagrieztus sīpolus
2 sagrieztus puravus
1 sagrieztu selerijas kātu
3 vidēji lielus uz pusēm sagrieztus tomātus
6 vidēji lielus tomātus, nomizotus, sīki sagrieztus
1 sagrieztu burkānu
2 lauru lapas
6 glāzes vistas buljona
3 nomizotas ķiploku galviņas 1/4 sakapāta pētersīļa
2 tējkarotes sarīvēta citrona miziņas un 2 sīki sagrieztas ķiploka daiviņas
Biezā katliņā apbrūnina gaļu, tad izņem un aplej ar vīnu. Atsevišķi apcep sīpolus, puravus un seleriju. Pievieno gaļai, pieliek uz pusēm sagrieztos tomātus, timiānu, lauru lapas un buljonu. Uzvāra, uzliek vāku, liek cepeškrāsnī un +180 grādu temperatūrā sautē divas stundas. Tad gaļu izņem, buljonu nokāš, nedaudz sabiezina. Buljonam pieliek ķiplokus, uz lēnas uguns vāra 20 minūtes. Uz pannas apcep tomātus, pievieno buljonam, pieliek piparus un sāli. Visu vāra vēl kādas piecas minūtes, tad pievieno gaļu. Gatavs!
Pasniedz ar svaigu, vislabāk — pašu pagatavotu pastu, pāri pārkaisot pētersīļu, citrona miziņu un ķiploku masu, ko pagatavo īsi pirms pasniegšanas.
Seko mums
Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!
Ziņas e-pastā
Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!
0 komentāri