radīja tādu noskaņu, ka auksts alus būtu vienīgais, par ko šajā dzīvē jāuztraucas. Nezinu, kāpēc restorāns jāsauc par Šlāgeri. Tā laikam ir omulīgāk. Man šlāgeris asociējas ar kaut ko tādu... Nu, ne vien ar dziesmām, bet arī ar lauku restorāniem!
Virtuve ir Šlāgera galvenais arguments jeb belziens, pārfrāzējot šo vārdu. Vispirms jau izcilā lauku saldskābmaize, ko atnesa pirms ēdiena. Viens no mums pasūtīja apetītlīgu vietējo "specialitāti", kuras visai pliekano nosaukumu kārtīgi neatminos, bet katrā ziņā tā bija panna ar lielisku baraviku mērci, štovētiem kāpostiem un ceptiem kartupeļiem. Taču apēst to... Nu, nē, nevarēja, vismaz ne pēc vairāku dienu slaistīšanās, lai cik tā garda būtu. Man pašam tika sviestā cepta karpa ar zaļumiem - spinātiem. Trešais no kompānijas izvēlējās foreli ar lielisku mērci.
Pamanīju, ka gan maniem kartupeļiem, gan forelei ir baltā mērce. Reizēm pat daži atzīti restorāni lej vienu un to pašu mērci un dod vienas un tās pašas piedevas pie atšķirīgiem ēdieniem. Šlāgerī nekādas tādas halturēšanas nav: forelei bija īpaša, laba zivs mērce, bet maniem kartupeļiem - tiem paredzēta mērce. Arī zaļumi visos ēdienos bija atšķirīgi.
Desertu atradu karsto uzkodu jeb "dampers" sadaļā. Kā to saprast? Skaidrojošajā vārdnīcā rakstīts, ka "damper" ir nomācoša persona vai lieta. Pasūtīju plānās pankūkas ar šokolādes mērci, āboliem un banāniem. Tās absolūti nebija nomācošas, tieši pretēji - ļoti garšīgas.
Pusdienas visumā bija varenas, visu pat nespējām notiesāt, un trīs cilvēki atstājām vien 18 latu. Izgājām ārā un iegriezāmies vēl restorānam piederošajā beķerejā, kur, lai nobeigtu sevi, iegādājos svaigi ceptas biezpienmaizes. Pēc tam iesteberēju apsveicināties ar paziņu, kas savā izdevniecībā DEXANDTHECITY producē ekstrēmu breakcore/mashcore. Var tikai pabrīnīties, kas tik netop gleznainās Vidzemes augstienes harmoniskajās ainavās. To gan var nosaukt par šlāgeri/bliezienu.
***
Restorāns
Šlāgeris
Adrese un darba laiks:
Madona, Raiņa 10a atvērts no plkst.11-21, piektdien un sestdien plkst.11-23
virtuve ****
interjers **
atmosfēra ****
apkalpoŠana ****