Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Šodien atzīmē Starptautisko bioloģiskās daudzveidības dienu

Šodien, 22.maijā, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā bioloģiskās daudzveidības diena. Par godu šim notikumam Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar Latvijas Dabas fondu jau trešo reizi izdod speciālizdevumu "Dabas daudzveidības avīze", kas  tiks publicēta, sestdien, 22.maijā, laikrakstā "Diena".

Pirms 17 gadiem Brazīlijas pilsētā Riodežaneiro tika pieņemta Bioloģiskās daudzveidības konvencija, kurai līdz šodienai pievienojušās jau gandrīz 200 pasaules valstis, lai vienotos dabas daudzveidības aizsardzībā un uzsvērtu tās nozīmi sugu saglabāšanā. Tomēr katras valsts sugu daudzveidība var būt jūtīga pret dažādām jauno ienācēju sugām. Līdz ar klimata pasiltināšanos neskaitāmas sugas paplašinājušas savus izplatības areālus un sāk ieņemt arvien jaunas teritorijas vietās, kur iepriekš tās netika konstatētas. Lai akcentētu šo visā pasaulē aktuālo problēmu, 2009. gads pasludināts par invazīvo jeb svešzemju sugu gadu. Tie ir augi un dzīvnieki, kas paši atceļojuši vai ievesti no citām vietām un izkonkurējuši vietējās sugas. Kopumā Latvijā apzinātas vairāk nekā 800 svešu augu, sēņu un dzīvnieku sugu. Tas ir nopietns drauds valsts dabas daudzveidībai.

Lai aktualizētu dabas daudzveidības aizsardzības nozīmi, Dabas aizsardzības pārvalde kopā ar Latvijas Dabas fondu aicina ikvienu apzināties, ka dabas daudzveidība sākas ar ikvienu no mums un mēs katrs esam atbildīgs par mūsu valsts dabas vērtību saglabāšanu.

Lai uzzinātu par jaunāko dabas aizsardzībā, lasi "Dabas daudzveidības avīzi" laikrakstā "Diena" 23.maijā. Šajā izdevumā uzzināsi par jaunākajiem pasākumiem dabas aizsardzībā, jūraskraukļa mesto izaicinājumu zivjsaimniecībām, svarīgiem jautājumiem valsts mežos līdz ar koku ciršanas apjoma palielināšanu, uzzināsi par dažādu svešzemju kukaiņu sugu aktivitātēm Latvijas teritorijā, kā arī gūsi vērtīgus padomus, kā paša rokām iespējams attīrīt aizaugušo upīti un likt tai atkal skanēt. Turklāt, vai zini, kādas delikateses iespējams atrast sētmales saulītē, un kā skolēni izglāba vairāk nekā 16 ha meža? Par to visu lasi speciālizdevumā "Dabas daudzveidība avīze" laikrakstā "Diena" 22.maijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko