Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Spicē" būs skatāma Latvijas selekcionāru īrisu izstāde

9.jūnijā plkst.12 tirdzniecības centra "Spice Home" pirmajā stāvā tiks atklāta īrisu izstāde, informē pasākuma organizatori. Izstādē būs apskatāmi vairāk nekā simts šķirņu šo ziedu.

Ekspozīcijas atklāšanā piedalīsies Latvijas selekcionāri ar pašu radītām ziedu šķirnēm: Laimonis Zaķis ("Abavas pērle", "Bolero", "Negaisa laikā"), Ilga Viņķele ("Ārija", "Mirdzīte", "Lāsma"), Andrejs Bērziņš ("Savai zemītei", "Dzintariņš") u.c. Kā goda viesis izstādē piedalīsies īrisu audzēšanas kustības Latvijā aizsācējs un neskaitāmu publikāciju autors Aldonis Vēriņš, kurš mūža lielāko daļu veltījis īrisu audzēšanai un selekcionēšanai.

Apmeklētāji varēs aplūkot lielziedu, augsto un zemo bārdaino un apmaļu īrisu šķirnes, kas atceļojušas no ASV, Austrālijas, Francijas u.c. Tiek solīts arī, ka jau tuvākajā laikā selekcionārs L.Zaķis atklās Latvijā pirmo publiski pieejamo īrisu dārzu, ko varēs apmeklēt ikviens interesents atvērto durvju dienās pēc izstādes 12. un 13.jūnijā (tas atrodas Kandavas pagasta "Intēs"). Īrisu stādījumu kopējā platība ir aptuveni četrsimt kvadrātmetru, un dārzs tapis trīs gadu laikā.

Īrisu izstādi t/c "Spice" varēs apmeklēt līdz 11.jūnijam. Tās darba laiki: 9. un 10.jūnijā - no plkst.10 līdz plkst.22, 11.jūnijā - no plkst.10 līdz plkst.02 naktī.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko