gada pavasara ir pozicionējis Steiku haoss. Kroga nosaukums skaidri rāda, ka steiku izvēlei te jābūt pietiekami lielai, lai ēdienkartē piedāvāto repertuāru varētu testēt daudzas garšīgas reizes, kamēr notikusi labākā steika izvēle ar sekojošu pieturēšanos pie šī ēdiena.
Patiesībā vidējais latvietis nav tik kaismīgs gaļplēsis, kā varētu domāt, lasot tautas pasakas. Lieta tāda, ka šodien vidējais latvietis lielākoties dzīvo pilsētā, proti, Rīgā, un nenodarbojas ar smagiem darbiem, kuru iznākums būtu tik taustāms, ka dotu pietiekamu gandarījumu un vēlmi atjaunot izlietotos spēkus ar atbilstošas vērtības gaļas šķēli. Steiks vairāk piestāvētu zemes arājam vai līduma līdējam, tik nelaime tāda, ka latviešu pagātnē šie darbi vairāk vai mazāk saistījās ar kalpošanu svešiem kungiem vai pašu saimniekiem, un tur jau nekas vairāk par cietu pelavmaizi ikdienā neatlēca. Ja mūsu senči par Rīgas sargiem līdzvērtīgi varonīgām tēmām būtu domājuši kādus gadsimtus agrāk, kamēr viņi lielākoties dzīvoja svaigā gaisā, arī steiku ēšana te būtu daudz populārāka.
Tomēr arī gluži nepopulāra tā nav, rāda Steiku haosa pakāpeniskā izplešanās. Nupat jauns Haoss ir vēries vaļā vienā no Vecrīgas dzīvākajiem krustpunktiem, Audēju, Skārņu un Šķūņu ielas stūrī, kur ilgus gadus atradās restorāns Amsterdama, pieķerdams klāt arī blakusesošās kafejnīcas telpas. Vairākas zāles pirmajā stāvā ar iespēju pa logu vērot ļaužu plūsmu, smēķētāju zāle otrajā stāvā, vēl viena zāle pagrabstāvā - vietas pietiks gan jums, gan jūsu lielajam steikam, gan daudzajiem draugiem, un varēs gan pozicionēties pie logiem, gan nolīst klusākā vietā. Tikai mazliet pacietības, kamēr steiks uzgrilējas vai uzcepas uz pannas, un lielā ēšana var iet vaļā. Cenas, jā, tās te nav pārāk pievilcīgas, ja laikus neesi paguvis pārdot kādu nekustamo īpašumu, tomēr arī ne tik lielas, lai neaizmirstu, ka tu tomēr ēd pamatīgu porciju ļoti labi un prasmīgi pagatavotas lieliskas gaļas. Izvēlies tikai pareizu izceptības pakāpi.
Steiki te ir visupirms liellopu klasiskie, no filejas Premium. Ēdienkartē katram steikam klāt ir šefpavāra ieteikts vīns. Piemēram, pie populārākā, briedinātā steika (Ls 14,40) viņš iesaka 2005 Cono Sur Merlot Reserva. Bet kovboju jeb liellopa krusta daļas steikam (Ls 11,80) tiek ieteikts ne vien vīns, bet arī izcepšanas pakāpe: medium rare. Ieteikumi ir arī pie jēra gaļas, cūkgaļas, putnu gaļas un zivju ēdieniem. Turklāt jāatceras, kas tas viss dabūjams līdz vienpadsmitiem vakarā, bet daži labumi līdz pat vieniem