Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Suņiem piedāvā īpašu alus šķirni

Karstā vasaras dienā grūti iedomāties ko labāku par iespēju nobaudīt glāzi vēsa alus un dalīties priekos ar labāko draugu. Līdz šim cilvēka labākais draugs varēja tikai žēli noskatīties uz saimnieka mielošanos ar gardo dzērienu, jo alkoholiskais alus suņiem ir kaitīgs. Taču apķērīgi ļaudis vairākās pasaules valstīs sākuši ražot īpašu, suņiem domātu alus šķirni, kas kļūst arvien populārāka.

Sidnejas mājdzīvnieku veikala īpašniecei Elīzai Šūmaherei doma par suņu alus izgudrošanu ienāca prātā, kad viņa ievēroja, kā viņas suņi Luī un Vuitons nolaiza zemē nopilējušās alus lāses. "Suņiem garšo cilvēkiem domātais alus, bet tas viņiem ir kaitīgs," Austrālijas laikrakstam The Daily Telegraph stāsta E.Šūmahere. Apiņi un ogļskābā gāze suņiem var izraisīt smagu lēkmi vai pat nāvi.

E.Šūmaheres izgudrotais alus Dog Beer ir bezalkoholisks un garšo pēc liellopu gaļas. "Tas garšo kā gaļa un smaržo kā alus," vēsta E.Šūmahere. Lielākā daļa pircēju ir vīrieši, kas pirms piknika nopērk kādu pudeli savam sunim. Pudele suņu alus maksā aptuveni piecus Austrālijas dolārus (2,15 latus).

Suņu alus izgudrots arī citās valstīs, piemēram, ASV un Nīderlandē. Holandiešiem tiek piedāvāts Kwispelbier, kas viņu valodā nozīmē "asti luncināmais alus". Galvenās sastāvdaļas ir ūdens, liellopu gaļas ekstrakts un miežu iesala ekstrakts. Alus izgudrotāja Terija Berendsena vēsta: "Reizi gadā mēs ar suņiem dodamies medībās uz Austriju. Dienas beigās mēs sēžam verandā un dzeram alu. Mēs nospriedām, ka arī mūsu suns ir to pelnījis." Suņu alus sasniedzis arī Lielbritāniju, kur tas tiek tirgots mājdzīvnieku veikalos. "Cilvēki skatīsies futbolu un iedzers aliņu kopā ar suni," vasaras atpūtas scenāriju prognozē veikala vadītājs Maiks Hols. Vidēja lieluma sunim ieteicams iztikt ar puspudeli dienā, bet liels suns var atļauties izdzert visu pudeli. Un labākais ir tas, ka sunim nav jābūt sasniegušam 18 gadu vecumu, lai varētu nobaudīt šo dzērienu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko