Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Suņu frizūru šovs Ķīpsalā

17. un 18. septembrī Ķīpsalā starptautiskajā  mājdzīvnieku un zooindustrijas izstādē "Pet Ekspo 2011" notiks starptautiskā suņu izstāde, kurā varēs aplūkot aptuveni 1500 dažādu šķirņu suņus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas un citām valstīm, kā arī notiks aizraujoši paraugdemonstrējumi, šovi un konkursi.

Latvijas Kinoloģiskā kluba "Favorīts" pārstāve Jevgēņija Goļcova atzīst, ka: "šogad īpaši plaši būs pārstāvētas tādas suņu šķirnes kā: zelta retrīveri, čivavas, špici, vācu aitusuņi, Jorkšīras terjeri". Līdzās populārām un labi zināmām suņu šķirnēm būs arī Latvijā ļoti retas suņu šķirnes, tostarp arī faraonu suns. Šogad būs arī plašs kucēnu tirgus.

Līdzās suņu vērtēšanai, abas izstādes dienas ringos notiks virkne aizraujošu paraugdemonstrējumu, konkursu un šovu. Abu izstādes dienu noslēgumā tiks noteikts arī čempionu čempions un Best in Show. Savukārt tie, kas paši vēlas demonstrēt ne tikai sava suņa talantus, bet arī savējo, vēl var paspēt pieteikt dalību konkursā - "Meklējam talantus!", kas notiks 17. septembrī.

Kreatīvas suņu frizūras

Tāpat kā suņu šķirnes, arī suņu frizūras ir tik ļoti dažādas - katrai sugai savi standarta griezumi un  īpašas frizūras izstādēm. Taču arī ikdienā četrkājainie draugi, vienalga vai tas ir šķirnes suns vai "krancītis", pelnījuši koptu izskatu un glītu griezumu, kas atšķirībā no izstādes frizūrām var būt daudz radošākas, izceļot dzīvnieka individualitāti. Izstādes pirmajā dienā no plkst. 13.30 līdz 14.00 un otrajā dienā no plkst. 14.00 līdz 14.30 notiks īpašs suņu frizūru šovs, kur galvenajā ringā tiks demonstrēti 20 dažādi standarta griezumi un arī krāšņi, kreatīvi, neikdienišķi safrizēti suņi.

Baikdžoringa, kanikrosa paraugdemonstrējumi un vizināšanās suņu pajūgā

Ārpusē pie Ķīpsalas halles, "Togo Team" stendā, interesenti varēs uzzināt visu par suņu kamaniņu sportu, aplūkot Latvijā pirmās profesionālā suņu sporta kamanas no Danler Dogsleds (suņu sporta kamanu ražotājs) un Latvijā pirmo suņu četrriteni jeb "ratus" no Rower-land, ar kādiem brauc Čehijas suņu sporta čempioni. Abas izstādes dienas ikviens varēs vērot baikdžoringa un kanikrosa paraugdemonstrējumus, savukārt bērniem būs iespēja bez maksas pavizināties suņu vilktajā pajūgā. Laika apstākļu dēļ iespējamas izmaiņas. Vairāk par "Togo Team" un suņu sporta aprīkojumu: www.manmat.lv .

Kas jauns suņu apģērbu modē?

Jau zināms, ka mūsdienās ērts un skaists apģērbs suņiem nav tikai suņu saimnieku iegriba, bet arī nepieciešamība. Tādēļ izstādē, galvenajā ringā, abas dienas notiks aizraujoša suņu apģērbu modes skate "Rudens maratons", kurā prezentēs ērtus apģērbus, kas pasargā no vēja, dubļiem un lietus, kā arī no ziemas sala. Līdzās praktiskajiem tērpiem būs aplūkojama arī augstā suņu mode, ko modelējusi suņu modes dizainere un salona "Aramis" īpašniece Tatjana Felsberga. Izstādes pirmajā dienā modes skate notiks no plkst. 12.30 līdz 13.30, savukārt otrajā suņu tērpu kolekciju demonstrējumi notiks no plkst. no plkst. 13.00 līdz 14.00.

Uzzīmē visskaistāko suni pasaulē!

"Royal Canin" stendā ikviens mazais aicināts piedalīties zīmēšanas konkursā, uzzīmējot savu visskaistāko suni. 5 labākie darbiņi no 11. oktobra būs aplūkojami Dabas muzejā, fotogrāfiju izstādē "Visskaistākais suns pasaulē". Labāko darbu autori saņems balvas no "Royal Canin".

Pārvērt makulatūru naudā un palīdzi dzīvniekiem!

Ikviens, kas vēlas palīdzēt mūsu četrkājainajiem draugiem Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmē Līčos, tiek aicināts izstādes laikā nodot makulatūru īpaši tam paredzētā savākšanas punktā, kas atradīsies ārpusē pie Ķīpsalas halles ieejas. Makulatūra pēc tam tiks nogādāta otrreizējai pārstrādei un iegūtā nauda pārskaitīta Rīgas pilsētas dzīvnieku patversmes iemītnieku vajadzībām. Akciju rīko biedrība "Dzīvnieku pansija Ulubele" sadarbībā ar uzņēmumu "EKO bāze" un Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrību BT 1.

Izstādi "Pet Ekspo 2011" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Kaķu mīļotāju klubu "Mooncat" un Latvijas Kinoloģisko klubu "Favorīts". Plašāka informācija izstādes mājaslapā: www.petekspo.lv .


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Suņu izstādes programma

17. septembris

11.00-12.00 Suņu dresūras paraugdemonstrējumi

12.00-12.30 Konkurss "Meklējam talantus!"

12.30- 3.30 Tatjanas Felbergas salona suņu tērpu modes skate "Rudens maratons"

13.30-14.00 Grooming Show

14.00-16.00 Čempionu čempionāts

16.00-18.00 Best in show

18. septembris

11.00-12.00 Jauno hendleru konkurss "Bērns un suns"

12.00-13.00 Konkurss "Dāma ar sunīti"

13.00-14.00 Tatjanas Felbergas salona suņu tērpu modes skate "Rudens maratons"

14.00-14.30 Grooming Show

14.30-16.00 Čempionu čempionāts

16.00-18.00 Best in show

Darba laiks:

17.-18. septembrī no plkst. 10.00 līdz 18.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko