Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Tēva dienai jābūt līdzvērtīgi nozīmīgai Mātes dienai

Tēti ir pelnījuši Tēva dienu, mums šo svinamo dienu ir jāatceras! - uzskata ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv veidotāji. Portāla veiktās aptaujas* dati liecina, ka 56%  nezina, kad Latvijā svinama Tēva diena, lai gan kā oficiāli svinami svētki Latvijā tā noteikta pirms trīs gadiem.

Latvijā Tēva dienu atzīmē septembra otrajā svētdienā, attiecīgi šogad - 11.septembrī.

Ģimenes portāls mammam.lv/tetiem.lv ir apņēmies popularizēt Tēva dienu, jo uzskata, ka tai ir jābūt līdzvērtīgi nozīmīgai, kāda ir Mātes diena. "Katru pavasari bērnudārzos rīko Māmiņdienas koncertus, bet Tēva diena kā svinams pasākums vēl aizvien nav izvērties par tradīciju, tāpēc visiem Latvijas bērnudārziem nosūtījām aicinājumu un idejas, ko skaistu var darīt Tēva dienā. Arī mūsu portālā ikviens var smelties radošas idejas, kā svētkos sumināt savu tēti," stāsta mammam.lv/tetiem.lv radītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa.

"Ir pienācis laiks no vīrieša un tēva ne tikai pieprasīt būt apgādniekam, bet arī pateikt viņam paldies. Tēti ir pelnījuši Tēva dienu, mums šo svinamo dienu ir jāatceras!" uzsver Sindija Meluškāne, kas arī ir ģimenes portāla mammam.lv/tetiem.lv radītāja.

* Aptauja "Kad Latvijā svin Tēva dienu?" veikta 2011.gada jūlijā, tajā piedalījušies 1159 respondentu, no kuriem 56,08% nezina, kad šie svētki ir atzīmējami.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko