Līdsas augstskolas pētnieki paziņojuši, ka ēdienu gatavošanā plaši lietotās garšvielas tinktūra spējot ārkārtīgi sekmīgi apkarot baktērijas, kas izraisa akni.
Pētnieku komanda pārbaudīja, kā dažādas tinktūras – timiāna, mirru un kliņģerīšu – tiek galā ar aknes izraisošām baktērijām salīdzinājumā ar benzola peroksīdu, kas tiek plaši izmantots daudzu ārstniecisko krēmu sastāvā.
Visas tinktūras tika galā ar baktēriju, taču timiāna tinktūra izrādījās visspēcīgākā, ziņo portāls news.com.au.
Kā norādīja pētījuma vadītāja Margarita Gomeza Eskalada, vēl nepieciešams veikt dažādas pārbaudes, lai oficiāli timiāna tinktūru varētu pasludināt kā dabisko alternatīvu pārdošanā esošajiem ārstnieciskajiem līdzekļiem.