Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Valsts asinsdonoru centrs organizē akciju "Pie:dalies!"

Sagaidot Pasaules asins donoru dienu, kas kārtējo gadu tradicionāli tiks svinēta 14.jūnijā, Valsts asinsdonoru centrs (VADC) organizē īpašu akciju "Pie:dalies!". Akcijas laikā, no 14. maija līdz 14. jūnijam, ziedojot asinis, visi donori tiek aicināti atsaukties šā gada Pasaules asins donoru dienas sauklim "100% bezatlīdzības donoru kustība", ziedojot asinis un dāvinot savu donora pusdienu kompensāciju Bērnu klīniskās universitātes slimnīcai medicīnas aparatūras iegādei, kas nepieciešama mazo pacientu ārstēšanai.

Arī tie, kas nevar ziedot asinis, var palīdzēt, pārskaitot dāvinājumu uz Bērnu slimnīcas fonda (Reģ.nr. 40008057120) konta numuru LV02 HABA 0551 000 377 020, kā maksājuma mērķi norādot "Akcijai Pie:dalies!".

VADC atgādina, ka Pasaules asins donoru dienu par godu Karla Landšteinera dzimšanas dienai jau kopš 2004. gada atzīmē apmēram 70 valstīs. Pateicoties viņa atklājumam par cilvēka asins grupām, visā pasaulē asins pārliešanas noris veiksmīgi un ļauj izveseļoties daudziem cilvēkiem. Arvien vairāk valstu īsteno ideju par pilnīgi brīvprātīgu bezmaksas asins ziedošanu, uzsverot to, ka asins ziedošana ir cilvēka labas gribas izpausme, lai palīdzētu un glābtu citu līdzcilvēku dzīvību vai veselību. Latvijā Pasaules asins donoru dienu atzīmēs jau ceturto gadu pēc kārtas. Iepriekšējos gados VADC piesaistījis pirmreizējos asins donorus un uzsvēris regulāras asins ziedošanas lomu veselības aprūpē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko