Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Vasaras piedzīvojums. Melnie diegi

Par manu vasaru vislabāk stāsta zilumi uz kājām, rokām un citur. Pirmos šovasar guvu mediju spēlēs, kur neizdevās uzlabot pērno velobraukšanas rezultātu, tomēr pie medaļas tiku. Izmēģināju arī ietīšanos virvē līdz zodam. Nu patīk man daba un cilvēki kustībā, nevis rāmā romantikā! Grāmatas lasīšu ziemā, sūkājot pašas lasītās un sasaldētas avenes.

Šo vasaru gan mēru nevis zilumos, bet miežagraudos. Kad divas dienas, sviedriem plūstot, saulē biju spēlējusi volejbolu un futbolu jeb, kā teica kāds skatītājs, "zibsnījusi pa laukumu", pēcāk metusies aukstā upē un gulējusi ļoti maz, pamodos ar miežagraudiem abos acu iekšējos kaktos. Sūri! Pirms pusgada miežagrauda ārstēšana izmaksāja ap 40 latu, bija jālieto antibiotikas. Uz pasauli raudzījos caur strutām. Ārsts teica: ja tas atkārtosies, būs jāgriež un tas maksās vairāk par Ls 40. Tāpēc gribēju miežagraudu pieveikt sākuma stadijā un lūdzu draugiem aizvest mani uz Pļaviņu medicīniskās palīdzības punktu. Mani ieraudzījusi, mediķe teica: "Pakasi ar mazo pirkstiņu no auss sēru un ieberzē acī." Samulsu, taču izdarīju to. Ieminējos, ka man ar acīm allaž bijušas ķibeles, tāpēc ar ausu sēru vien nepietiks. Varbūt kādu ziedi vai pilienu? Atnāca otra mediķe un sirsnīgi ieteica: "Apsien ap trešo un ceturto pirkstu melnu diegu astotniekā. Palīdzēs." Pateicos un smejoties devos uz auto. Tā teikt, brauc nu mājās, meit, un gaidi miežagraudu ražu. Atradusi iemeslu, kad lūgt ārstu palīdzību.

"Ja sērs pašas ausīs beidzas, nāc, pabaksties pa mūsējām," draugi smējās, tomēr pēc mirkļa prātoja, kā mediķi var ieteikt melnus diegus, nevis izrakstīt zāles. Tā kā graušanu acīs tomēr gribējās mazināt, draugu pavadībā devos atpakaļ. Koķetējām tik ilgi, kamēr pilienus izrakstīja. Prasīju, lai apsien melnos diegus, ja jau tos ieteica, taču diega ārstiem nebija. Arī vairākos Pļaviņu veikalos svētdienā diegu neatradām. Svinību vietā tiku pie sarkana diega, apsēju ap abu roku trešo un ceturto pirkstu. Pēc kāda laika apsēji sāka izstaipīties un slīdēt nost, tāpēc draugi rosināja doties pie Pļaviņu mediķiem uz pārsiešanu. Tā vietā tomēr izvēlējos Rīgas acu ārstu, kurš, ieraudzījis ap pirkstiem melnos diegus, nopūtās: "Jā, sērs var līdzēt, taču melnā maģija gan ne." Nospriedām, ka tautas medicīna drīz vien plauks un zels, tāpēc veselības ministrei Baibai Rozentālei varētu uzdāvāt lielu melnā diega baķi. Lai izdāļā slimnīcās.

Rakstiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga, LV-1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko