Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 17. novembris
Uga, Hugo, Uģis

Virtuves gudrības. Kā marinēt gaļu grilēšanai dārzā?

Šorez atbildēšu ļoti konkrēti. Ieteikšu trīs labas marināžu receptes.

Tumša un bieza marināde

Piemērota liellopu, vistas gaļai un cūkas ribiņām, pietiek sešām personām

3 ēdamkarotes brūnā cukura, 6 ēdamkarotes kečupa, 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas, 1 ēdamkarote Worcestershire mērces, 2 tējkarotes sakapātas svaigas raudenes vai 1 tējkarote sausas, 1 tējkarote franču sinepju

Samaisa visus produktus, pievieno sāli un piparus pēc garšas un atstāj vismaz pusstundu vai pa nakti.

*

Citrusu marināde

Piemērota zivīm un vistas gaļai, pietiek sešām personām

2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 2 smalki sakapāti franču sīpoli, puse laima un puse citrona sulas, sarīvēta miziņa, 1 ēdamkarote saberztu koriandra sēklu, 2 ēdamkarotes sakapātu svaigu pētersīļu, diļļu vai bazilika, 6—8 ēdamkarotes olīvu eļļas

Visu sajauc un atstāj pusstundu.

*

Alus marināde steikam

Pietiks vienam kilogramam gaļas

350 ml alus, 150 ml vistas buljona, 150 ml tomātu sulas, 2 tējkarotes Worcestershire mērces, Pustējkarote Tabasco mērces, 2 lauru lapas, pārlauztas uz pusēm, 1 tējkarote sausas raudene, 1 tējkarote sausa timiāna

Sajauc visus produktus. Apsmērē gaļas gabalus un liek lēzenā stikla traukā, palaikam apgrozot, uz 24 stundām.

Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko