Virtuves gudrības. Kā marinēt gaļu grilēšanai dārzā?
Tumša un bieza marināde
Piemērota liellopu, vistas gaļai un cūkas ribiņām, pietiek sešām personām
3 ēdamkarotes brūnā cukura, 6 ēdamkarotes kečupa, 2 ēdamkarotes apelsīnu sulas, 1 ēdamkarote Worcestershire mērces, 2 tējkarotes sakapātas svaigas raudenes vai 1 tējkarote sausas, 1 tējkarote franču sinepju
Samaisa visus produktus, pievieno sāli un piparus pēc garšas un atstāj vismaz pusstundu vai pa nakti.
*
Citrusu marināde
Piemērota zivīm un vistas gaļai, pietiek sešām personām
2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas, 2 smalki sakapāti franču sīpoli, puse laima un puse citrona sulas, sarīvēta miziņa, 1 ēdamkarote saberztu koriandra sēklu, 2 ēdamkarotes sakapātu svaigu pētersīļu, diļļu vai bazilika, 6—8 ēdamkarotes olīvu eļļas
Visu sajauc un atstāj pusstundu.
*
Alus marināde steikam
Pietiks vienam kilogramam gaļas
350 ml alus, 150 ml vistas buljona, 150 ml tomātu sulas, 2 tējkarotes Worcestershire mērces, Pustējkarote Tabasco mērces, 2 lauru lapas, pārlauztas uz pusēm, 1 tējkarote sausas raudene, 1 tējkarote sausa timiāna
Sajauc visus produktus. Apsmērē gaļas gabalus un liek lēzenā stikla traukā, palaikam apgrozot, uz 24 stundām.
Jautājumus Birutai sūtiet: [email protected] vai Diena, Mūkusalas iela 15, Rīga LV 1004
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.