Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Zaķītis ar īpašām vajadzībām

"Sākumā Mincis ne par ko negribēja pieņemt Zaķīti. Veselus trīs mēnešus turējām katru kaķi savā istabā. Taču reiz ciemos atnāca mana draudzene un lūdza uz vienu dienu šeit atstāt savu angļu buldogu. Abi runči, ieraudzījuši tādu dīvainu radījumu, no bailēm palīda zem krēsla un visu to dienu nosēdēja, viens pie otra cieši piespiedušies. No tā laika naids starp viņiem ir pazudis," stāsta Madara Krieviņa.

Solīja problēmas, bet to nav


Madara ir māksliniece. To var just, pārkāpjot kāda Alberta ielas sen neremontētā nama plašā dzīvokļa slieksni. Nepieciešama īpaša redze, lai šajās telpās, vecajās šķirbainajās grīdās un apdrupušajās sienās un griestos saskatītu to patiesās vērtības. Tikai jaunībā var nokrāsot grīdu un sienas ar baltu krāsu, uzzīmēt uz sienām krāsainus zīmējumus un ticēt, ka kādreiz šis dzīvoklis un nams atgūs seno greznību.

Madara kaķus mājās gribējusi vienmēr un, tikko sākusi patstāvīgu dzīvi, savu sapni piepildījusi. Viesistabā uz vecā parketa grīdas guļ baltais Mincis Princis. Viņam ir četri gadi, viena zila un viena zaļa acs. Kā gandrīz visi baltie kaķi, viņš ir pilnīgi kurls. Madara stāsta, ka Mincis atrasts pēc sludinājuma. Kāda sieviete viņu paņēmusi no ielas, bet nezinājusi, ka runcis ir nedzirdīgs. Viņa aizveda Minci uz laukiem, un tur viņu gandrīz sabrauca mašīna. Kurliem kaķiem visa dzīve ir vienas briesmas, tāpēc viņiem jādzīvo telpās. "Tā es dabūju mūsu Minci Princi un vārdu devu no kādas man mīļas japāņu multfilmiņas, kurā darbojās kaķi un viņu karalis Mincis Princis," stāsta Madara. Izrādījās, ka Mincim veselība nebija nekāda spožā - ausīs ērcītes, acs iekaisusi, turklāt viņš arī bija kailās ēdes nēsātājs. Meitene atceras: "Viņš ēdi nēsāja, bet man tā pielipa. Pusgadu ārstējos pati un ārstēju Minča ērcītes."

Zaķītis ir kafijas ar pienu krāsā ar lielām dzintara acīm. Varbūt mazliet jāpierod pie Zaķīša īpašās gaitas un izskata. Viņa priekšķepiņas locītavās it kā ieliektas uz iekšu, dzīvnieks no dzimšanas nevar tās izliekt. Astes vietā viņam ir tāds kā zaķa puļķītis. Tāpēc Madarai ir Zaķītis: "Šo runcīti dabūju no draugiem. Kaķu mammai vienā metienā piedzima daudz bērnu, un šis laikam bija iznēsāts pašā dzemdes stūrītī, kājiņas saliektas, astītei nebija kur izveidoties. Toties viņam ir skaists augums. Zaķītim jau ir trīs gadi, un viņš lieliski pielāgojies dzīvei."

Madara atceras, ka vedusi mazo kaķīti pie veterinārārsta Aigara Briņķa. Viņš apskatījis minčuku un konstatējis, ka dzīvnieciņam ir iedzimta locītavu anomālija. Ja kaķēns izdzīvošot pirmo mēnesi, tad būšot dzīvotājs, jo nekādu citu problēmu viņam neesot.

Mīlestība no pirmā skatiena


Raugoties uz Madaru, lieki ir taujāt, kāpēc ņēmusi tieši šos "problēmu bērnus", kad šķirnes un pat nešķirnes, bet dzīvelīgi un veseli kaķi iegūstami vai ik uz soļa. Tomēr painteresējos un saņemu gaidīto atbildi: "Zaķītis ir mana mīlestība no pirmā acu uzmetiena. Ar draugu Andri mīlam abus kaķus, bet viņam vairāk "pielipis" Mincis. Šķirnes kaķi mēs nekad neņemtu, jo tos jau vienmēr kāds paņems, bet šos - nez vai. Esmu par to, ka pajumti jādod pamestiem vai likteņa pabērniem. Mums ir par ko rūpēties, un viņi mūsu rūpes novērtē."

Madara nevar iedomāties savu māju bez dzīvniekiem. Viņi radot īpašu mājīgumu. Abiem mīluļiem Madara un Andris pieķērušies kā bērniem. Tiesa, Mincis ir mīlīgāks, viņu var paņemt klēpī un samīļot, Zaķītis ļaujas, kad pats vēlas tikt apčubināts. Viņš esot gana patstāvīgs un visādā ziņā pielāgojies dzīvei. Madara stāsta gluži neticamas lietas: "Zaķītis ir ļoti enerģisks un rotaļīgs. Kad ieskrienas, tad viņš ļēpo uz abām pakaļkājām kā ķengurs." No palodzes uz divus metrus attālo gultu dzīvnieciņš pārvietojas kā talantīgs tāllēcējs, bet, ja kāds tajā brīdī atradīsies istabā, tad Zaķītis izmantos situāciju. Viņš saliek rociņas un lūdz, lai noceļ."

Madara rūpējas ne tikai par saviem mīluļiem. Viņa nereti paēdina arī ielas kaķus. Meitene priecājas: "Vakaros ap vienpadsmitiem paskatos pa logu pa ielu soļo kāds cienījams pāris - vecītis ar savu večiņu un pabaro visus Alberta ielas kaķus. Tas ir tik aizkustinoši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko