Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Zaļumu mēbeles

Zeme pagaidām ir pārāk auksta, lai uz tās varētu sēdēt. Savukārt gaiss dažu dienu tik silts, ka tā vien gribas dārzā palasīt grāmatu, pasapņot un paēst. Tāpēc ir īstais laiks piedomāt pie dārza mēbelēm. Ideāli, ja dārzā ir atvēlēta speciāla vieta piknikiem, bet arī pavisam mazā dārziņā var izbrīvēt vietu saulainai pasēdēšanai, izmantojot saliekamas, ērti pārvietojamas mēbeles, uzskata dizainere Ilze Apše.

Lietus izturīgi

Lai maziem bērniem nebūtu jāpiedzīvo rātnā un garlaicīgā sēdēšana pie pusdienu galda, tad Ilze Apše tieši bērniem siltā laikā iesaka labāk izmantot dažādas sedziņas, jo tās pieļauj lielāku kustību un palaidnību amplitūdu. Lai arī ārā var lietot vienkāršus istabas krēslus, galdus un taburetes, tomēr visticamāk tie atšķirībā no speciāli pagatavotām dārza mēbelēm pēc pirmajām lietus gāzēm vai spēcīgo saules staru iespaidā ātri vien sabojāsies. Turklāt āra krēsliem ir piedomāts, lai tajos būtu īpaši laiska dirnēšana - tiem visbiežāk ir regulējama atzveltnes daļas, tajos dažkārt var šūpoties un tie ir viegli salokāmi un pārvietojami, viegli ķerot saules starus, stāsta dizainere. Arī pītās mēbeles, ja tām ir laba kvalitāte, ir īpaši apstrādātas un tās ir dažādus laika apstākļus izturīgas, turklāt veikalos pieejami speciāli kopšanas līdzekļi, kas paildzina pinumu kalpošanas mūžu.

Dažādā plastmasa

Dārza mēbeles tiek gatavotas no koka, auduma, plastmasas, metāla u.c. Metāla un koka mēbeles, ievērojot kopšanas un uzglabāšanas noteikumus, iespējams, kalpos visilgāk. «Ir arī ļoti labas kvalitātes plastmasas mēbeles. No dizaina viedokļa metāla, koka un pītās būs klasiskākas, plastmasas - atraktīvākas, iespējamas krāsainākas, interesantākas formas,» stāsta Ilze Apše. Izvēle atkarīga ne tikai no mājas kopējā stila, bet arī no materiālajām iespējām. Labas kvalitātes plastmasas mēbeles iespējams būs pat dārgākas par koka vai metāla.

Ja gribas baudīt saules starus, bet negribas tērēt daudz naudu, tad kā labu alternatīvu dizainere min koka bluķīšus. Arī šūpuļkrēslu no segas un striķiem nevajadzētu būt pārāk sarežģīti uztaisīt pašam. Var iegādāt arī pavisam vienkāršas plastmasas vai koka mēbeles. «Vienkāršus krēslus var papildināt ar plediem vai spilveniem, galdus - ar košiem galdautiem, tādējādi gandrīz jebko padarot pievilcīgu,» iesaka dizainere.

Saskaņotā nojume

Ja gribas būt svaigā gaisā, bet tai pat laikā patverties no žilbinošajiem saules stariem vai līņāšanas, tad lieti noder arī nojumīte. «Nojumes materiālu un formu lielā mērā nosaka mājas arhitektūra. Ja arī nojume vai lapene atrodas dārza stūrī, tā vienalga nolasās kā mājai piederošs elements, tāpēc būvēm būtu jābūt saskaņotām,» paskaidro Ilze Apše. Tomēr, ja vietas mazāk, var izmantot arī lielos saules sargus.

Veikalu adreses:

Čiekurs, Čiekurkalna 1. līnija 11

mc², Krasta iela 68a

Grīvas mēbeles, Daugavgrīvas iela 31k - 3

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 3.10.2024.

Iztikas minimums – aprēķins, cik slikti jādzīvo tautai, lai varas elite dzīvotu labi.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko