Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Zelta Zivtiņas reklāmas klipam izvēlēta Vanagu brūnaļa

Man patīk visi Zelta Zivtiņas reklāmas klipi. Tie ir sirsnīgi, dabiski, optimistiski, atjautīgi. Taču, kad pirmo reizi ieraudzīju klipu, kurā piedalās Marija (Marta Selecka), Alekss (Mārtiņš Opmanis) un brūnaļa Gauja, nopriecājos divkārt. Pirmkārt, par to, ka tik aizraujoši tiek risināta piensaimniecības krīze Latvijā.

Vien pārdesmit sekundēs tika pateikts vairāk, nekā eksministrs Mārtiņš Roze skaidroja mēnešiem ilgi. Vienkārši - lietosim Latvijas produktus un tiksim uz zaļa zara! Otrkārt, īstā brūnaļa Gauja aktiermeistarībā nemaz neatpalika no Martas un Mārtiņa. Lomiņa bez teksta, bet tik spilgta, prātā un sirdī paliekoša!

Tika pie skatuves vārda

Domājat, bija viegli reklāmas klipam atrast galveno varoni - fotogēnisku gotiņu? Palīdzēja izziņu telefona 1188 meitenes. Viņas ieteica vairākas zemnieku saimniecības Rīgas rajonā, jo nevedīsi taču uz filmēšanu Rīgā brūnaļu no tālās Latgales! Uzņemšanas grupa aptaujāja ieteiktos zemniekus. Izvēlētā brūnaļa ir trīs gadus veca un dzīvo zemnieku saimniecībā Vanagi. Viņa ir viena no Vanagu vairāk nekā simt galvu lielā ganāmpulka. Vaicāju saimniekam Kasparam Ligerim, kāpēc filmēšanai izvēlēta tieši Gauja? Viņš smej: "Torīt, kad bija jānoskata, kura brauks uz Rīgu, kā parasti piecēlos četros, jo piecos govis iet uz slaukšanu. Acīs iekrita Ziema - apdomīga gotiņa, tīrīga, smuka, rāma." Taču mainīt ierasto vidi brūnaļa negribēja, jo nezināja kādu lielisku iespēju liktenis viņai piešķīris. Tāpēc gotiņa nekādi nedevās rokās, bet dabūt viņu treilerā bija vēl grūtāk. Līdz Tumšupei gotiņa pūta un stenēja, bet, kad Rīgā iebrauca angārā, nomierinājās. Divas stundas Ziema aprada ar gaisotni, baudot apkārtējo cilvēku mīlestību un dāsnumu, sliecot galviņu pretī čubinātājiem, ar raupjo mēli cenšoties nolaizīt ne tikai labvēļu rokas, bet arī ģīmjus. Todien Ziema pirmo reizi mūžā baudīja tik daudz kārumu - neskaitāmas baltmaizes šķēles! Pirms filmēšanas sākuma Ziema tika arī pie skatuves vārda. Nu viņa bija Gauja. Tāpat kā visi pārējie Zelta Zivtiņas varoņi, arī Gauja tika īpaši sagatavota filmēšanas procesam - frizieri veidoja speciālu sasuku, grimētāja atsvaidzināja Gaujas dabīgo grimu, savukārt stilisti rūpējās par gotiņas kopējo tēlu. "Gauja pilnībā iejutās savā lomā. Šķiet, ka kameru zibšņi viņu nemaz nebiedēja, drīzāk gan otrādi - Gauja jutās kā īsta kinozvaigzne!" stāsta Zelta Zivtiņas Marija (Marta Selecka).

Pēc tam notika fotografēšanās. Gauja jau bija apradusi ar savu lomu un bez vārda runas stāvēja, griezās kā vajag, pozēja kā īsta fotomodele. Kaspars stāsta: "Viņa vairs nemaz negribēja braukt atpakaļ. Nākamajā rītā visas gotiņas dodas uz slaukšanu un pēc tam brokastīs, bet Ziema stāv pie birstes un spodrina sānus, lai atkal dotos uz Rīgu. Bija ļoti neapmierināta, ka zvaigžņu stunda izrādījās tik īsa."

Gauja, tu?

Mārtiņš Opmanis jeb Alekss stāsta, ka govis viņš savā mūžā sastapis ne reizi vien, bērnībā pat mēģinājis slaukt vecmāmiņas brūnaļu. Ar toreiz gūtajiem panākumiem gan Mārtiņš nedižojas. Gauju viņš pirmo reizi ieraudzījis pirms filmēšanas. Pēc scenāristu ieceres brūnaļa viņam it kā labi pazīstama, tāpēc, ieraugot Gauju dzīvoklī, viņam bija dikti jābrīnās, sakot - Gauja, tu? Mārtiņš valda smieklus un uzsver, ka pret saprātīgo gotiņu, kura paklausīgi pildījusi visas uzņemšanas grupas komandas, viņam radusies tik liela cieņa, ka bijis grūti lopiņu uzrunāt ar tu, tā vien gribējies saukt - Gauja, jūs? Mārtiņš arī stāsta, ka Mālpils gotiņas līdzdalība Zelta Zivtiņas reklāmā bijusi seriāla komandas ideja.

Piena bija par daudz

Marta Selecka jeb Marija tagad atzīst, ka darbs Zelta Zivtiņā, kas rit jau ceturto gadu, viņai ļoti patīk, jo sērijas izceļas ar labu gaumi un humora izjūtu. Epizode, kas uz ekrāna ilgst tikai dažas sekundes, bija jāfilmē vairākos atkārtojumos. Sākotnējais prieks par to, ka viņa dabūs dzert īstu lauku pienu, tāpēc ātri noplacis, jo daudzajos dublos bijis jāizdzer vairāki litri piena. Dažas dienas pēc paveiktā darba Marta pienu vispār nav varējusi iedzert, bet nu jau atmiņas par filmēšanos kopā ar talantīgo un pacietīgo Gauju ir ļoti patīkamas un arī piens atkal garšo. Turklāt ir arī prieks, ka reklāmas klips patīk ļoti daudziem cilvēkiem, vārdu sakot, ir labi padarīta darba izjūta: "Arī mēs esam pielikuši savu roku Latvijas piena ražotāju atbalstam!"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko