Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Gudro suņu brīvdienas

Vairākas reizes esmu sastapusies ar maldīgiem priekšstatiem par to, ka servisa suņi pavadoņi, palīdzot cilvēkiem ar invaliditāti veiksmīgi un jēgpilni iekļauties sabiedrībā, ir tādi kā nolemtie. Visu dzīvi viņi vadot tikai saitē, palīdzot vienīgajam savam cilvēkam.

Aizvadītajās brīvdienās iegriezos t/c Alfa, kura jaunajā piebūvē 3. stāvā atklāta fotogrāfa Valtera Poļakova darbu izstāde Gudro suņu brīvdienas. Iemūžinātie foto mirkļi rada ieskatu biedrības Teodors servisa suņu misijā un brīvdienās, parādot sabiedrībai, kāda ir šo apmācīto suņu darba patiesā nozīme, kāds ir gudro dzīvnieku daudzkrāsainais mūžs. 

Pašlaik biedrībā apmācīti trīspadsmit servisa suņi, no kuriem vienpadsmit suņi pavadoņi kalpo cilvēkiem ar redzes traucējumiem un viens suns asistents cilvēkam ar kustību traucējumiem. Izstāde ir skaists pierādījums tam, ka servisa suns ir laimīgs suns, kurš kopā ar savu saimnieku ne tikai strādā, bet arī atpūšas un abi patiesi dara viens otru laimīgu! Izstādē skatāmas trīsdesmit servisa suņu fotogrāfijas, kas atspoguļo suņu ikdienas darba un atpūtas gaitas, veicinot izpratni par dzīvnieku atpūtas mirkļiem, pienākumiem un vienotu mīlestību pret savu cilvēku un suņa mūža darbu.

Aicinu neaiziet garām! Valters Poļakovs vairāk nekā gadu fotografējis suņus pavadoņus, vērojis dzīvniekus pie jūras, mežā un sniegā, pļavās. Izstāde t/c Alfa atvērta līdz 1. decembrim. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lieldienu brokastis

Divas dažādas pashas receptes un maizītes, kas jācep Lielajā Piektdienā.

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko