Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Benksijs izspēlē miljonu vērtu joku

Noslēpumu auras apvītais grafiti mākslinieks Benksijs izspēlējis kārtējo iespaidīgo publicitātes triku - šoreiz vairāk nekā 1,1 miljona eiro vērtībā. Proti, uzreiz pēc tam, kad viņa darbs Sotheby's izsolē pārdots par iespaidīgo summu, tas pēkšņi pašiznīcinājies, vēsta BBC. Izrādās, Benksijs visu bija izplānojis jau labu laiku iepriekš.

Benksijs savā Instagram kontā publiskojis video, kurā citē Pikaso: "Arī dzinulis iznīcināt ir radošs dzinulis." Benksijs video atklāj, ka "jau pirms vairākiem gadiem es iebūvēju smalcinātāju gleznas rāmī. Gadījumā, ja tas kādreiz nonāks izsolē." 

Video redzams, kā džemperī ar kapuci tērpta persona rāmī iestrādā smalcināšanas mehānismu.

Pāris mirkļus pēc tam, kad izsole noslēdzās un pazīstamais Benksija darbs Meitene ar balonu tika pārdots par 1,4 miljoniem britu mārciņu, aktivizējās darbā iestrādātais pašiznīcināšanās mehānisms. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Banksy (@banksy) on

"Šķiet, mēs nupat tikām izbenksijoti," izmantojot vārdu spēli, secināja Sotheby's izsoļu nama modernās mākslas nodaļas Eiropā vadītājs Alekss Branciks.

Izsoļu nams pagaidām nav atklājis, vai uzvarētājam solīto summu būs jāmaksā arī pēc tam, kad darbs iznīcināts. Sotheby's norādīja, ka ar šādu situāciju nekad iepriekš nav nācies saskarties. "Mēs cenšamies tikt skaidrībā, ko tas nozīmē izsoles kontekstā," piebilda Branciks.

Jāatgādina, ka Benksijs ieguva pasaules atpazīstamību ar dažādiem iespaidīgiem grafiti darbiem gan Lielbritānijā, gan ārvalstīs. Mākslinieks nav atklājis savu identitāti, bet viņa darbi pasaulē tiek pārdoti par visnotaļ iespaidīgām summām. Piemēram, kāda benzīntanka īpašnieks Losandželosā ierāmētu sienu ar Benksija grafiti pārdeva par 209 tūkstošiem dolāru. Eksperti vērtē, ka darba iznīcināšana uzreiz pēc tā pārdošanas izsolē ir kārtējais konceptuālais Benksija mākslas darbs un lielisks publicitātes triks.

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Situācija un klātesošo sejas izteksmes atgādina Besacara dzīru noslēgumu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Ielūdz strübergs un Horens: MAMA DŽAGA MAMA RAGA!

Sestdien, 20. aprīlī, ar jaunu dziesmu “MAMA DŽAGA MAMA RAGA!” klajā nākuši strübergs un Horens, kuri līdz ar šo dziesmu vēlas vairot mieru un mīlestību ikvienā cilvēkā atsevišķi un visos kopumā. Sing...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko