Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvija 53. laimīgākā valsts pasaulē

Somija ir pasaulē laimīgākā valsts, bet Latvija ierindojas 53.vietā, secināts Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ikgadējā ziņojumā The World Happiness Report, kas trešdien publiskots Vatikānā.

Somijai laimes ziņā uz pēdām seko Norvēģija, Dānija, Islande un Šveice.

Laimīgāko valstu desmitniekā iekļuvušas arī Nīderlande, Kanāda, Jaunzēlande, Zviedrija un Austrālija.

Savukārt par nelaimīgākajām valstīm atzītas Burundi, Centrālāfrikas Republika, Dienvidsudāna, Tanzānija un Jemena.

Vācija ierindojas saraksta 15.vietā, trīs vietas augstāk par ASV, bet Krievija 59.vietā.

Latvija iekļuvusi reitinga 53.vietā, laimes ziņā ierindojoties starp Rumāniju un Japānu.

Igaunija atrodas saraksta 63,vietā, bet Lietuva - 50.vietā.

156 valstis vērtētas, pamatojoties uz vairākiem faktoriem, tostarp ņemot vērā iekšzemes kopproduktu uz vienu iedzīvotāju, paredzamo veselīgas dzīves ilgumu, pastāvošo sociālā atbalsta sistēmu un korupcijas līmeņa uztveri.

Amerikāņu ekonomists Džefrijs Sakss, kurš piedalījās ANO ziņojuma veidošanā, norādīja, ka laimes reitingā ASV pozīcija krītas, ko viņš daļēji skaidroja ar epidēmisko aptaukošanos, neārstētu depresiju un citām iedzīvotāju veselības problēmām.

ANO pirmo reizi publicēja The World Happiness Report 2012.gadā. Šogad ziņojumā pirmo reizi atsevišķi aplūkots imigrantu laimes līmenis un secināts, ka tas lielā mērā sakrīt ar vietējo iedzīvotāju laimes līmeni.

Top komentāri

laimes luteklis
l
Latvijai droši ir jābūt par kādām 50-100 vietām zemāk, jo visi statistikas dati Latvijā tiek viltoti. 2015.gadā šajā pašā ANO ziņojumā Latvija bija 89.vietā, bet Igaunija un Lietuva ieņēma attiecīgi 73. un 56.vietu. Ja Igaunija tagad ir 63., Lietuva 50., bet Latvija 53(!), pēkšņi pakāpjoties par 46 vietām, te būtu jābūt paradīzei, salīdzinot ar Igauniju un Lietuvu! Bet ir taču nožēlojama mēslu bedre ar komunistu un čekistu okupācijas režīmu pie varas. Korupcija, sociālā joma, medicīna - viss ir di..sā. Šis nedabīgais cipars - pakāpšanās par 46 vietām divu gadu laikā skaidri parāda, ka statistikas dati Latvijā ir klaji melīgi un sagrozīti, lai visā pasaulē domātu, ka te ir nereāla laimes zeme, un cilvēki staigā nepārtraukti smaidīdami.
Merlins
M
Nu re, visi plivuri ir kritusi, karalis ir pilas...Latvia ir loti, loti slikta un neizdevusies valsts, jo kops Latvijas atjaunosanas Latvijas prezidneti, politki, m inistri, ieredni, diplomati, deputati..tikai to vien dara ka izlaupa latvijas valste un iznicina latvieus tautu un to apliecina 700 000 aizmukusie un aizbraukusie no Latvijas, to apliecina niecigas pensijas ( par muza darbu bada 300 eiro/menesi pensija) un minimala alga 420 eiro/menesi, par kuru nav verts celtes no guttas, nerunajot jau par to, lai dodos uz darbu. Latvijas politic lielas un platas un megina Latvijas nabadziba un bada dzivojosajiem iedzivotajiem un arpus tas iestastit par kaut kadu veiksmes stastu, bet laimes tabeli ir vienlidzigi ar Krieviju, nu tad nav vispar ko komentet...
trusis nejaukais
t
Par Latvijas feiko statistiku nemaz nekomenteesgu, bet Somija esot laimiigaakaa zeme pasaulee, really? Neenu neko bet vismaz paintereseejates par pusaudzhu alkoholismu, par to cik procentiem ir nepiecieshama regulaara psihologa paliidziiba.. Shis laimes indekss ir absoluuti bezjeedziigs. Nesaprotu kursh idiots tam vispaar tic.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko