Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Ķīpsalā varēs aplūkot jaunāko Sisu bruņumašīnu

No 6. līdz 8. aprīlim izstādē Auto 2018 būs unikāla iespēja apskatīt bruņumašīnu Sisu GTP, kas paredzēta speciālu uzdevumu veikšanai un kuras aizsardzības līmenis ir pielāgojams atbilstoši konkrētās militārās operācijas prasībām, portālu Diena.lv informēja izstādes organizatori.

Sisu GTP ir augstas caurgājamības automobilis, kas spēj tikt galā ar ļoti sarežģītu apvidu. Lai varētu paveikt uzdevumus pat visskarbākajā apvidū, transportlīdzeklis ir aprīkots ar neatkarīgu balstiekārtu, 365/80 R20 riepām un diferenciāļa bloķēšanas mehānismu katrā ritenī.

Neparastā bezceļnieka svars ir 14 tonnas, bet tas tik un tā spēj mobili manevrēt un sasniegt ātrumu vairāk par 100 kilometriem stundā. Bruņumašīnai ir sešu cilindru dīzeļdzinējs ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu un pneimatiskajām disku bremzēm, kas aprīkotas ar ABS. Iespaidīgā bruņumašīna ir sešus metrus gara, 2,5 metrus plata un bez ieročiem augstumā sasniedz nedaudz vairāk nekā 2,5 metrus. Ar pilnu bāku tā var nobraukt 700 kilometrus. 

Daudzpusība ir vēl viens būtisks faktors, kas raksturo Sisu GTP, jo tās pamatā ir modulārā konstrukcija, kas spēj nodrošināt plašu operatīvo darbību spektru un ļauj paaugstināt aizsardzības līmeni, izmantojot papildu bruņuplākšņu komplektu vai nomaināmos komponentus. Vai tā būtu kaujas vienības transportēšana, vai jebkura cita loģistikas operācija, šo tehniku var pielāgot konkrētās operācijas vajadzībām, norāda Auto 2018 organizatori.

Sisu Crew Body apvienojumā ar Sisu Crew Insulation nodrošina augstu aizsardzības līmeni, bet efektīvā izolācija nodrošina patīkamu un ērtu vidi apkalpei. Transportlīdzeklī var ietilpt 16 cilvēki. 

Izstāde Auto 2018 notiks Ķīpsalā no 6. līdz 8. aprīlim, un tajā būs vēl vairākas Baltijas mēroga pirmizrādes, tostarp varēs aplūkot pasaulē visātrāko sērijveidā ražoto apvidus auto -  Lamborghini Urus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko