Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laima Vaikule pirmoreiz koncertēs Valmierā, Jelgavā un Saldū

Ar koncertu Jelgavā Laima Vaikule sāk koncertprogrammu Ar Tevi kopā Latvijas pilsētās.

Ar Laimas Vaikules dziedātajām dziesmām notiek brīnums. Tās paliek atmiņā, un, atskanot TV vai radio, tām ir viegli dungot līdzi. Vernisāža, Viss nāk un aiziet tālumā, Vienā laivā, Mēs ar tevi dejosim, Neaizmirsti, mīlestība, mani, Par pēdējo lapu u. c. Tās dzirdot, arī gribas dejot. Tāpat, kā to dara Laima Vaikule. Eleganti un skaisti. Pati dziedātāja gan no dziesmām ikdienā grib norobežoties. "Katra dziesma, ar ko aizej uz studiju, lai ierakstītu, grib palikt prātā un nelaiž vaļā. Bet esmu iemācījusies sevi no tām norobežot. Daru visu, lai melodija neskanētu ausīs, jo tad ir vieglāk atkal pieslēgties jaunam projektam," saka Laima Vaikule. 

Un jaunumi top. Pirmo un laikam arī vienīgo reizi tiek organizēta ekskluzīva dziedātājas koncerttūre Latvijā Ar Tevi kopā. Piektdien, 8. decembrī, Laima Vaikule uzstājās Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, 9. decembrī uzstāsies Valmierā, Vidzemes Olimpiskajā centrā, un 10. decembrī – Saldus Sporta kompleksā.

"Man šie koncerti būs īpaši, jo pirmo reizi viesošos arī dzimtajā Vidzemē, precīzāk – Valmierā –, kur nekad neesmu koncertējusi, tāpat nekad neesmu uzstājusies Jelgavā un Saldū. Tāpēc ļoti visus gaidu savos koncertos," saka dziedātāja. Neparasti tie būs arī tāpēc, ka notiks sporta manēžās, kas nebūt nav piemērotas koncertiem. "Esmu daudz strādājusi tādās lielās zālēs. Kā izdosies? Par to varēšu atbildēt pēc koncertiem, bet tagad domājam par to, lai koncertiem nepiemērotās telpas padarītu pēc iespējas omulīgākas, lai radītu svētku noskaņojumu. Mēģinām taisīt kaut ko koncertzālei līdzīgu – būs melns kabinets, podesti, gaismas, krāšņi tērpi," aizkulises mazliet atklāj Laima Vaikule. Komandai – skaņu un gaismu māksliniekiem – tas ir izaicinājums, taču, zinot Vaikules prasīgumu un vērienu, var prognozēt skaistu šovu. 

Koncerttūres producents Sandis Mohovikovs, stāstot par koncertu norises vietām, skaidro, ka ir domāts par iespēju pasākumus apmeklēt lielākam daudzumam cilvēku. "Decembris ir tik ļoti piesātināts ar daudziem un dažādiem lieliskiem koncertiem. Bieži vien jāizvēlas, uz kuru iet, jo visiem naudas nepietiek. Tāpēc esam arī domājuši, lai koncertu biļešu cena būtu adekvātāka," skaidro producents. 

Kopā ar Laimu Vaikuli uzstāsies profesionāli un interesanti mūziķi, kuri šai tūrei būs sapulcējušies no vairākām valstīm. Dziedātāja to nosauc par starptautisku projektu. Pēdējā laikā viņai daudz sanācis strādāt ar brīnišķīgiem mūziķiem, piemēram, pūtēju grupu no Ukrainas. "Daudzi no viņiem arī ārpus Rīgas nebūs bijuši un šo notikumu ļoti gaida," informē Laima Vaikule un piebilst, ka viņas galvenais sabiedrotais uz skatuves būs dziedātājs Jānis Stībelis. "Esmu priecīga, jo tik bieži kopā nesanāk strādāt," viņa saka. Koncertos skanēs gan pilnīgi jaunas, gan arī jau labi pazīstamas dziesmas, un dziedātāja cer, ka šie koncerti būs kā svētku priekšvēstneši, jo Ziemassvētku gaidīšanas laiks tiek piepildīts ar pozitīvām emocijām. Viņa jau savu eglīti ir izpušķojusi, jo, iespējams, pašos Ziemassvētkos nebūs Latvijā.

Top komentāri

!
!
Tā gaļa nav svaiga!
nu nu???
n
interesanti kapēc viņa to darīs. Parasti viens ekskluzīvs koncerts jurmalā tagad brauks pa provincēm. Vai naudas sāk aptrūkties, neticu ka ziemas nostaļgija pēc lauku publikas
senču ols
s
laima iedevusi bildes vēl no jūrmalas pērles laikiem
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko