Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvija Eirovīzijā Telavivā startēs otrajā pusfinālā

Pavasarī Izraēlas pilsētā Telavivā gaidāmajā starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā Latvijai būs jāstartē otrajā pusfinālā, aģentūru LETA informēja projekta Supernova 2019 komunikācijas vadītāja Līga Andžāne.

Pagaidām vēl nav zināms, kurš un ar kādu dziesmu Latviju pārstāvēs Eirovīzijas konkursā. Tas noskaidrosies Latvijas Televīzijas (LTV) konkursa Supernova 2019 gaitā.

Par iekļūšanu Eirovīzijas finālā Latvijas pārstāvjiem 16. maijā būs jācīnās ar mūziķiem no Šveices, Zviedrijas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Rumānijas, Dānijas, Armēnijas, Albānijas, Azerbaidžānas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Horvātijas, Lietuvas un Maltas.

Pirmais Eirovīzijas pusfināls Telavivā izskanēs divas dienas pirms tam, 14. maijā. Kopumā šī gada konkursā piedalīsies 42 valstis, no kurām 36 sacentīsies divos pusfinālos. Vieta finālā nodrošināta tā sauktajam "lielajam pieciniekam" - Francijai, Vācijai, Itālijai, Spānijai un Lielbritānijai, kā arī pagājušā gada konkursa uzvarētājiem Izraēlai.

Kā ziņots, Supernovas 2019 finālā, kas notiks 16. februārī, piedalīsies Samanta Tīna, Edgars Kreilis, Aivo Oskis un grupa Laime pilnīga. 2. februārī norisināsies otrs pusfināls, kur finālam kvalificēsies vēl četri dalībnieki. Par vietu finālā sestdien, 2. februārī, sacentīsies Adriana Miglāne, Markus Riva, apvienība Dziļi violets feat. Kozmens, grupas Laika upe un Double Faced Eels, Kristiāna Bumbiere, Kristīne Pastare, kā arī duets Carousel.

Top komentāri

Nesaprotu
N
kāpēc latviešu sūri grūti strādājot samaksātie nodokļi tiek notrallināti gejrovīzijas slimo noviržnieku propagandas balagānam?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kā pareizi novārīt olas?

Tuvojas Lieldienas – lielā olu izēšanās, kad krāsotas oliņas gozēsies un dekorēs katru brokastgaldu. Kas ir nepieciešams, lai pareizi tās izvārītu?

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko