Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 26. decembris
Megija, Dainuvīte, Gija

Iereibusī pīle ar melnajām lēcām un dārzeņiem

Gatavo restorāna Viesistaba kazarmās pavārs Reinis Čerņajevs

Pagatavošana:

1. Pīles kājām uzkaisa sāli un piparus un apcep, līdz tās kļūst zeltaini brūnas. Pēc tam tajā pašā pannā apcep rupji sagrieztus dārzeņus, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu.

2. Tad pīles kājas un dārzeņus liek cepamtraukā, pārlej ar sarkanvīnu, alu un ūdeni, lai gaļa ir pārklāta. Ja šķiet, ka šķidrums ir pārāk pliekans, pievieno vēl nedaudz sāli, cukuru un piparus un liek sautēties cepeškrāsnī 170 grādos uz divarpus stundām.

3. Kad gaļa gatava, nokāš buljonu. To izmanto kā mērci, novārot uz lēnas uguns, līdz tas sabiezē. Ja vēlas, lai process rit ātrāk, buljonam pa mazam gabaliņam pievieno aukstu sviestu.

4. Visus dārzeņus sagriež mazos kubiņos, noblanšē ļoti karstā ūdenī un pēc tam strauji atdzesē aukstā ūdenī.

5. Lēcas vārām, līdz tās kļūst mīkstas, bet vēl nejūk laukā.

6. Tad visus dārzeņus apsautē sviestā, pēc garšas pievienojot sāli un piparus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas

Četrām porcijām vajadzēs: 4 pīles kājas, 3 sīpolus, 1 seleriju kātu, 2 burkānus, 2 ēd. k. tomātu pastas, 350 ml sarkanvīna, 300 ml alus, ūdeni. Piedevām: 200 g melno lēcu, 2 paprikas, 1 cukīni, 1 baklažānu, 100 g cukurzirnīšu, 4 Briseles kāpostiņus.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko