Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Sestdiena, 21. decembris
Saulcerīte, Tomass, Toms

Dienas receptes

Sviesta mērces

Bieži vien tieši sviestu kā sastāvdaļu ēdienā ir grūti pārspēt, un gardas mērces noteikti pieskaitāmas pie šādiem ēdieniem. Sviests prot jauki karsēties, patīkami smaržo un piešķir mērcītei īpaši labu garšu. Šoreiz par sviesta draudzību ar ķiplokiem un pētersīļiem, bet otrā receptē – ar baltvīnu un estragonu.

Ziemas ēdieni

Bietes, ķirbis, graudaugi siltos novembra ēdienos.

Novembra jaukumi

Runā, ka novembris Latvijā esot visdrūmākais mēnesis. Tā laikam ir gan, bet man vienmēr patīk teikt, ka tieši visdrēgnākajā laikā ir vispatīkamāk atrasties siltā virtuvē un gatavot kaut ko garšīgu. Šoreiz divas sāļās receptes!

Mantotie ēdieni

Valsts svētku nedēļā – tradīcijām un atmiņām bagātas receptes.

Labumi svētku galdam

Valsts svētki ir īstais laiks, lai uzklātu kopīgu un nedaudz svinīgu pusdienu vai vakariņu galdu un visi sapulcētos kopā. Tāpēc šoreiz receptes iedvesmai gan šim mirklim, gan citām kopā sanākšanām!

Novembra zupas

Sildošas zupas vēla rudens vakariņām

Omulība virtuvē

Šoreiz abas receptes ir rudenīgi smaržīgas un garšīgas – viena ir kārtīgs pamatēdiens, otra našķis tumšajiem novembra rītiem vai vakariem. Bet abas var droši celt galdā, atzīmējot Lāčplēša dienu!

Abi veselīgi un gardi!

Novembri pasludinu par sīpolu un ābolu mēnesi, jo, pirmkārt, nevarēju izšķirties, kuru izcelt, otrkārt, abi ir ļoti piemēroti sezonai. Un, treškārt, ar saldajiem ēdieniem esmu vairāk "uz jūs", bet šomēnes, pateicoties āboliem, būs arī pa kādam desertam un kūkai!

Latvijā

Vairāk Latvijā

Pasaulē

Vairāk Pasaulē

Viedokļi

Vairāk Viedokļi

Sports

Vairāk Sports

Citi

Vairāk Citi

SestDiena

Vairāk SestDiena

KDi

Vairāk KDi

Sporta Avīze

Vairāk Sporta Avīze

Uzņēmēja Diena

Vairāk Uzņēmēja Diena

Dzīvesstils

Vairāk Dzīvesstils

Vide un tūrisms

Vairāk Vide un tūrisms

Izklaide

Vairāk Izklaide