Ķirbju un rudzu miltu pankūkas
Sastāvdaļas: 120 g nomizota ķirbja, 0,5 l kefīra, 1 glāze rudzu miltu, 2 tējk. cukura, 2 ēd. k. eļļas, 1 ola, naža gals sodas, sāls
Pagatavošana:
1. Nomizotu ķirbi sarīvē uz sakņu rīves, pievieno rudzu miltus, cukuru, sāli, olas un kefīru, kurš samaisīts ar sodu. Iejauc mīklu.
2. Mīklai atļauj 30 minūtes uzbriest.
3. Cep karstā eļļā no abām pusēm.
4. Pasniedz ar krējumu. Ļoti gardi ar brūkleņu ievārījumu.
Biešu un rudens sakņu salāti ar āboliem
Sastāvdaļas: 4–6 mazi vārīti kartupeļi, 4 jaunās bietītes, 2 vārīti burkāni, 2 āboli, 2 ēd. k. kaperu, ½ sarkanā sīpola vai sīpolloki; mērcei – kārtīga bunte zaļumu (pētersīļi, baziliks, svaigs koriandrs, piparmētra, rukola), 50 ml eļļas, 1–2 ēd. k. ābolu etiķa vai citronu sula pēc garšas, 2 šķēlītes ingvera, 1 daiviņa ķiploka, pipari, cukurs un sāls pēc garšas
Pagatavošana:
1. Kartupeļus, burkānus, bietes, ābolu sagriež lielos kubveida gabalos. Sarkanos sīpolus vai lociņus sakapā. Sajauc visas sastāvdaļas.
2. Pagatavo zaļumu mērci: zaļumus rūpīgi nomazgā un notecina. Sablendē visas sastāvdaļas kopā ar eļļu.
3. Salātu sastāvdaļas sajauc ar mērci un pasniedz.
Pildītas pikantās bietes
Sastāvdaļas: 4 nelielas svaigas bietes, 1 rika rupjmaizes, 1 neliels sīpols, 2 + 1 daiviņa ķiploka, 70 g rīvēta Čedaras siera, 50 g svaigā siera, 4 saulē kaltēti tomāti eļļā, 1 tējk. svaigu zaļumu (dilles, timiāns, rozmarīns pēc izvēles), valrieksti dekorēšanai
Pagatavošana:
1. Bietes nomazgā, nomizo, ietin katru atsevišķi folijā.
2. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem, liek bietes uz plāts un cep apmēram pusstundu.
3. Tikmēr sagatavo pildījumu. Sīpolu un 2 daivas ķiploka notīra, sīki sagriež. Saulē kaltētos tomātus sasmalcina. Rupjmaizi sadrupina. Atsevišķi sasmalcina atlikušo ķiploka daivu un samaisa ar svaigo sieru.
4. Visu sajauc kopā, pievieno timiānu un rīvētu Čedaras sieru. Samaisa.
5. Kad bietes izcepušās, tās mazliet atdzesē, nomizo, ar tējkaroti izgrebj vidu. Izgrebto mīkstumu sasmalcina un pievieno pildījumam.
6. Ar pildījumu blīvi piepilda bietes. Pa virsu uzliek svaigā siera cepurīti.
7. Liek atpakaļ cepeškrāsnī uz 15 minūtēm.
8. Pasniedzot dekorē ar zaļumiem un valrieksta pusīti.