Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Datorpele, kas darbojas arī uz auduma, stikla un citām pelei nepiemērotām virsmām

- Dodiet man, lūdzu, izmēģināšanai pašu jaunāko un dārgāko datorpeli, kāda pašreiz jums ir pieejama! Gribu saprast, vai tiešām būtu vērts pirkt datorpeli, kas maksā vairāk par 50 latiem!- Lūdzu, šī ir pašreiz _Logitech _svaigākā un spēcīgākā pele, kas izceļas ar to, ka tā spēj darboties arī uz stikla virsmas.- Paldies! (Ar smīnu sejā) Nu tad jau manīsim, cik nikna tā ir... (Nez vai tiešām ir kāda jēga maksāt par datorpeli vairāk kā 50 latus? Noskaidrošu!)

Dizains

Domāju, ka Logitech pārstāvja atsūtītajā paciņā nu ieraudzīšu nez kādu superergonomisko izliekumu šedevru ar īpašo īkšķa balstu un vēl kaut ko tamlīdzīgu – bet nekā. Logitech Anywhere Mouse MX ir tāds askētiski pārliecinošs izstrādājums – nu gluži kā tāds E klases Mersedess bez baisajiem izlēcieniem. Liegas, pārliecinošas līnijas un melni matēta plastmasa bez visādiem bling-bling izlēcieniem, megadiodēm un vēl sazin kādiem elementiem. Formu gana klasiska, grūti aprakstāma, to var redzēt bildēs. Roka uz peles turas patīkami un pat man ar garajiem pirkstiem nav īpašu neērtību. Gar sāniem abās pusēs iestrādāta gumijas josla, lai peli varētu ērtāk saķert.
Matētā korpusa plastmasa nesmērējas, īpaši neskrāpējas. Vienīgais, kas liecina, ka pele ir diendienā lietota – četras nobružājušās un viegli saskrāpējušās plastikāta ķepiņas, kas nodrošina peles slīdēšanu pa galdu.
Turpat apakšā ir bīdāms aizvērtnis, kas pasargā peles lāzeroptiku no traumām un netīrumiem transportēšanās laikā, turklāt šis aizvērtnis ir arī peles ieslēgšanas un izslēgšanas slēdzis. Beidzi darbu – klikš, aizvērtnis ciet, un pele iet atpūsties. Ieliekam to komplektācijā līdzdotajā melnajā ādas (mākslīgās, šķiet) maciņā un iemetam laptopa somas kabatiņā. Ērti un droši.
Dizaina akcentam ap visos virzienos spiežamo rullīti iestrādāta hromēta plastmasas josla. Rullīša virsma ir no gumijas, savukārt sāni – tie gan, šķiet ir no metāla.
Tātad, kā jau minēju, peles dizains ir tiešām askētiski patīkams, salikuma kvalitāte pirmšķirīga un izmantotie materiāli taustei patīkami. Nu jā – tā tik vēl trūka, lai šādas cenas aksesuārs neatbilstu nupat minētajām īpašībām...

Lietošana

Pele darbināma ar visparastākajām pirkstiņa baterijām, kas paslēptas zem viegli noņemam vāciņa korpusa apakšpusē – baterijas vajag divas. Ražotājs saka, ka atkārtoti uzlādējamās baterijas šim rīkam nederēšot, taču ar visparastākajām Alkaline baterijām pele darbošoties pusotru gadu. Kas ir interesanti, ražotājs gan to neafišē, bet pārbaudīju, ka pele spēj darboties arī ar vienu bateriju.
Man ļoti patīk, ka ražotājs zem šī bateriju vāciņa ir speciāli iestrādājis gropīti, kurā ievietot miniatūro raidītāju, lai tas nepazūd brīžos, kad esam to no datora izrāvuši laukā.
Peli piedabūt darboties bija ārkārtīgi elementāri – izpakoju, iespraudu USB ligzdā maziņo Logitech Unifying uztvērēju un jau pēc sekundēm pele pilda visas savas funkcijas.

Darkfield tehnoloģija

Nu lūk – te tad arī nāk šīs Logitech Anywhere Mouse MX datorpeles galvenās raksturīpašības apraksts. Šī nav klasiskā datorpele ar sarkanā vai zilā krāsā (ir arī zaļas, violetas utt.) spīdošo optikas elementu tās apakšpusē – te apakšpusē nespīd nekas, jo šī ir lāzerpele. Tajā tiek izmantota Logitech Darkfield lāzertehnoloģija, kas ļauj peli lietot praktiski uz jebkuras virsmas, un, kā uzsver pats ražotājs, jo īpaši izceļama un slavējama ir šī rīka spēja darboties uz stikla. Ēmm, es pat nezinu, jo te daudz komentēt – pārbaudīju, tiešām darbojas! Bet tā kā uz stikla virsmas nestrādāju, tad vairāk man interesēja peles spēja saprasties ar lakota koka galda virsmu un dīvāna auduma pārvalku. Pārbaudīju – arī nekādu problēmu. Vispārinot varētu teikt, ka pele darbojas praktiski uz jebkādām virsmām, līdzenām, nelīdzenām, spīdīgām, matētām, caurspīdīgām – tai ir vienalga. Un ar terminu “darbojas” es domāju precīzu, nekļūdīgu, nesaraustītu kursora virzību pa ekrānu.

Rullīša funkcijas

Peles rullītis darbināms vairākos režīmos – to var ritināt ar tirkšķi, kas ļauj pirkstam sajust, pa cik iedaļām rullīti pagriežam. Un tad, nospiežot uz rullīša, mēs varam pārslēgties uz režīmu, kad rullītis rotē absolūti brīvi. Turklāt, tā kā tas ir gana masīvs, to var smuki iegriezt un tas turpinās rotēt aiz inerces, kamēr apstāsies. Ūbergaru excel tabulu vai interneta lapu skrollētājiem šāda iespēja varētu patikt. Protams, rullītis ir klasiski nospiežams arī uz sāniem.

Papildus ekstras

Ja uzinstalējam uz datora līdzdoto SetPoint programmatūru, peles papildus taustiņiem varēsim piešķirt funkcijas pēc saviem ieskatiem. Piemēram, turpat pie rullīša esošais taustiņš iekš Windows Vista ļauj aktivizēt Flip 3D režīmu, kurā mēs redzam visas savas atvērtās aplikācijas.
Ja esat pārliecināts Logitech izstrādājumu fans, tad jums noteikti varētu patikt peles komplektācijā esošais Unifying standarta USB raidītājs, kas spēj saprasties ar līdz pat sešām dažādām Logitech datorvadības ierīcēm. Tas nozīmē – pie viena datora tastatūrai un pelei pietiks ar vienu šādu USB raidītāju.

Secinājumi

Atkal pierādās mūžsenais teiciens – par labām mantām jāmaksā. Man personīgi šī mēneša garumā testētā datorpele likās tiešām lieliski piemērota klēpjdatora lietotāja ieradumiem, taču to vairāk kā 50 latu cenu ir grūti sagremot. Bet nu tādam gana naudīgajam darījumu cilvēkam, kas strādā jebkur, pieradis pie peles lietošanas un grib tiešām kvalitatīvu aksesuāru – Logitech Anywhere Mouse MX ir tieši laikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Receptes visam rudenim

Vienkārši ēdieni ar svētku garšu – ne tikai svētkiem, bet arī darba dienām.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko