Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ford Kuga apkopojis labākās kompakto SUV pazīmes

Kuga ir pirmais normālais krosovers vai compact-SUV ar 1 logo, jo no Mazda Tribute nokopētais Maverick bija morāli novecojis jau iznākšanas brīdī. Ford atpalicība tik svarīga autotirgus nišā ir, mazākais, dīvaina, ņemot vērā kompānijas grandiozo pieredzi visa veida un izmēru apvidnieku producēšanā ASV.

Lai gan - no uzņēmuma, kas ar nopietnu seju spēja radīt kaut ko tādu kā Ford Excursion, var sagaidīt visu. Ford Kuga pilnībā apgāž pieņēmumu par pirmajiem kucēniem, kas jāslīcina, kā arī pierāda, ka Ford of Europe spēj uzbūvēt mūsdienīgu krosoveru ar svaigu dizainu bez ķēpāšanās ar svešām šasijām. Dzīve ir izdevusies

Kuga autors ir kā talantīgs dīdžejs, kas samiksējis vienā gabalā "samplus" no citu autoražotāju garadarbiem. Visam pa virsu uzmiksēts Ford kinētiskais dizains, kas pilnā mērā atbildīgs par Kuga interesanto izskatu. Vietām gan multimākslinieks pārsālījis ar sīkām detaļām, it kā būtu gribējis izgatavot stereoiekārtu, nevis ģimenes auto, taču automobilis izdevies pašpārliecināts. Ja Kuga nav garlaicīgā zemes krāsā, bet žilbinoši balta, to var smuki novietot stāvvietā (ne invalīdu) līdzās kaut vai BMW X5. Veroties pa kafejnīcas logu uz abu automašīnu noapaļotajiem dibeniem, divas reizes lētākās Kugas īpašniekam nemaz nešķiet, ka dzīve nav izdevusies. Bet tā būtu patīkamāka, ja Ford nečammātos ar automātiskās ātrumkārbas ieviešanu.

Iedomājies jebkuru auto

Salonā momentāni top skaidrs, ka Kuga atvasināta no Focus, un vēl pēc mirkļa nostiprinās sajūta, ka viss automobilis drīzāk ir paaugstināts Focus, nevis kompakts sportutility. Kuga kā emulators spēj izlikties par jebko - kvalitatīvi nostrādātu vācu auto kā VW Tiguan, izveicīgu krosoveru kā Nissan Qashqai vai devīgi iekārtotu pilsētas džipu kā Honda CR-V. Braukšanu ar Kuga uzmundrina ne vien Focus kustīgums un atsaucīgs 136 ZS dīzelis, bet arī perfekta ergonomika no pārnesumkārbas sviras līdz gādīgi notapsētai durvju palodzei. Par piemaksu Kuga var ierīkot pat 240 V kontaktligzdu klēpjdatoram. Motora iedarbināšana ar pogu apnīk jau pēc trim dienām, taču citu variantu nav. Kuga salonu var iekārtot ar vērienu līdz pat krāsu navigācijai ar touchscreen ekrānu un atpakaļskata kameru, kas cenu lapā parādīsies kaut kad nākamgad. Toties divdaļīgs bagāžnieka vāks un viegli nolokāmi sēdekļi nemaksā neko.

Bez liekiem verķiem

Kuga ir neparasti vienkārša 4x4 sistēma. Tai nav ne pārslēdzamu režīmu, bet arī elektroniskas bloķētāju imitācijas, ko citos auto realizē ar bremzēm. Ford nav parūpējies arī par kalnā braukšanas funkciju (Hill Descent), kas kļūst arvien izplatītāka arī krosoveros un ko Ford mierīgi varēja aizņemties no Land Rover, pirms pārdot to indiešiem. ESP nav standartā, taču maksā tikai 50 eiro, tāpat kā piekabes stabilizācija un nepilna izmēra rezerves ritenis, ar ko vajadzības gadījumā aizstāt iespaidīgos 235/55 R17 ripuļus. 2009.gadā Ford sola Kugai arī Run-Flat riepas. Par spīti bezceļa palīgierīču trūkumam, Ford Kuga braši vago smiltis, lodā pa tranšejām un kāpj kalnos, iekams jau ir par vēlu un jāmeklē striķis. Ārpus asfalta Kuga demonstrē labu amortizāciju un atšķirībā no apveidos līdzīgā Nissan Qashqai tās uzvedība nav atkarīga no tā, vai Kuga ir 4x4 vai tikai priekšējo riteņu piedziņa. Trend izpildījumā ar tērauda diskiem Kuga izskatās diezgan sērīgi, bet skaistais Titanium jau ir tikpat dārgs kā VW Tiguan 2.0 TDI Track&Field ar Off-Road funkciju. Ja vien Ford nestieps gumiju ar benzīna motoriem un PowerShift pārnesumkārbu, Kuga vēl liks sevi manīt un atbrīvosies no ne visai glaimojoša rekorda - pasaulē īsākās Ford cenu lapas.

***

Ford Kuga

J J J J Dizains

J J J J tehnika

J J J J komforts

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 2.10.2024.

Cilvēks izskatās patiešām slikti, ja nāve, atnākusi pēc viņa un viņu ieraudzījusi, steidzīgi metas pļaut zāli.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko