Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Mazulis ar lielu dūšu

Lasītājam nu jau sen vairs nav sveši Olympus atjauninātie PEN sērijas fotoaparāti, kas reiz vēl filmu kameru inkarnācijā bija populāri un tautā iecienīti (diemžēl ne padomju valstu blokā). NEXT apskata PEN trešā izlaiduma atviegloto (Lite) modeli E-PL3.

Aci pret aci

Atverot iepakojuma kasti, ieraugām jau pazīstamas formas ierīci, jo, lai arī kameru specifikācijas ar katru jaunu modeli mainās, tomēr dizaina pamatlīnijas paliek tās pašas. Ja runa ir par kamerām, kam ir tik bagātīgas tradīcijas kā PEN, tas noteikti ir labi.

Iepakojumā ir ievietota kamera, objektīvs, uzspraužama zibspuldze samta maisiņā, pleca siksna, akumulators ar lādētāju, USB un video vads, instrukcija 28 valodās, arī baltu, disks ar programmām un papildu instrukcijām, papildu aksesuāru apskata lapa un pasaules garantijas talons.

Kameras korpuss ir metāla, taču lakojums, ar kuru tas pārklāts, korpusu padara patīkamāku turēšanai rokā, jo mazina metāla aukstuma sajūtu. Objektīva M.ZUIKO DIGITAL 14 – 42 mm F3.5 – 5.6 (28 – 84 mm analogs) konstrukcija ir tāda pati kā vairākiem citiem PEN paredzētajiem Olympus objektīviem. Proti, lai transportētu, to iespējams padarīt īsāku nekā darba stāvoklī. Tradicionāli tas iespējams, pabīdot speciālu slēdzi atslēgu un izmatojot tālummaiņas gredzenu.

Kameras nelielo korpusu rotā diezgan daudz vadības pogu un sviru, kas aizņem visu tās augšdaļu un aizmuguri ap ekrānu. Augšpusē izvietots režīmu disks, foto slēdzis un ieslēgšanas poga, kā arī ir vieta, kur uzspraust ārējo zibspuldzi, un skaļrunis ar stereomikrofoniem. Aizmugurē iestrādāts ekrāns, uzņemto attēlu caurskatīšanas un dzēšanas pogas, video ieraksta slēdzis, kursorsviras tipa izvēļņu disks un vēl dažas pogas.

Interesants risinājums izraudzīts komplektā iekļautajai zibspuldzei, kas jaudas ziņā ir līdzīga citu kameru iebūvētajām zibspuldzēm, proti, vadošais skaitlis 10 pie ISO 200, lai gan tā ir ārējā. Tas neapšaubāmi ļāvis ierīces korpusu izveidot mazāku, nekā tas būtu, ja zibspuldzi iebūvētu kamerā. Vienīgi mazliet neērti, jo var gadīties, ka gribas pazibināt, bet zibspuldze palikusi mājās. Un to nevarēsit arī izmantot, ja kamerai būs pievienots kāds cits aksesuārs, piemēram, elektroniskais vizieris, jo tas uzspraužams zibspuldzes vietā.

Olympus PEN Lite E-PL3 ir 3 collu ekrāns ar malu attiecību 16:9. Nedaudz dīvaini, jo sensora malu attiecība ir 4:3, kā jau četras trešdaļas sistēmas fotoaparātiem. Ekrāns ir atlokāms 90 grādu leņķī uz augšu, bet uz leju (lai skatītos no apakšas, piemēram, turot kameru virs satracināta pūļa) 45 grādu leņķī. Pagriežams gan tas nav, tāpēc ap stūri fotografēt būs ērti vienīgi pa labi un tikai portreta orientācijas uzņēmumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko