Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

MSI GX623 - jauns standarts starp budžeta klases portatīvajiem datoriem?

Atvērt _MSI GX623 _sērijas laptopa iepakojumu ir mazi svētki, jo dators tiek pozicionēts kā geimeru gadžets (kā gan citādi nosaukt pārnēsājamu spēļu datoru) jeb tiek paredzēts to cilvēku auditorijai, kuri ar savu vienīgo datoru vēlās uzspēlēt arī kādu sakarīgu spēli. Izņemot datoru no iepakojuma ir prieks, ka tas neizskatās kā widescreen dators, kurš līdzinās lielam dēlim.

Pulēta alumīnija korpuss un panelis piedod datoram dārguma izjūtu. No dizaina viedokļa es nekad neesmu iedziļinājies to vai citu datoru niansēs, jo datori manuprāt dalās divās kategorijās - tie, kas izskatās labi, un ne tik labi. Šis ir OK. Jautājums ir - ko es varu nopirkt par apmēram 500Ls?

Apskats

500Ls kategorijā, mēs varam iegādāties datoru, kuram ir pilnais interfeiss jeb visas iespējamās pieslēgvietas, arī web kamera. MSI izceļas ar lielu papildu plusu - dažādajiem darbības ekonomijas režīmiem, kas spēj optimāli noregulēt datora resursus, lai tas varētu pilnībā apmierināt mūsu uzdoto uzdevumu ar minimālu enerģijas patēriņu. Jāpiemin arī pilno klaviatūru, kā rezultātā ENTER taustiņš ir palicis pavisam maziņš, bet dubultprieks tiem, kuriem ļoti bieži ir jāstrādā ar cipariem, jo te jums paverās Numpad priekšrocības.

Ja pilno klaviatūru mēs varam sastapt jebkuram personālajam datoram, tad situācija portatīvo datoru tirgū krasi atšķirās, jo ne visi portatīvie ar tādu ir aprīkoti.

Jāpiemin arī procesors. Standarta versijā dators ir komplektēts ar Intel Core2 Duo P7350, un tas nav nekāds vārgulis, tomēr MSI ir padomājis, kā izmantot overclocking tehnoloģiju, lai ar vienu taustiņa spiedienu jūs savu datoru varētu uzforsēt vēl un padarīt to par apmēram 20% jaudīgāku. Pavērojot cenas un iespējas attiecīgajā izmaksu diapazonā, es nevarēju atrast datoru, kurš spētu piedāvāt vismaz līdzvērtīgas iespējas. Daži piedāvā papildus labumus, lielāku cietā diska ietilpību, skaļāku un poplārāku zīmola nosaukumu, bet beigās izrādās, ka tie ir tikai vārdi, un reāla seguma reklāmas frāzēm tomēr nav.

Mani kaitina un liekas neērti skrolla funkcijas neesamība skārienlaumam jeb peles kontrolierim. Arī peles taustiņi ir pārāk cieti. Tie, kuri ir pieraduši rakstīt ar abām rokām, sākumā ļoti bieži kļūdīsies, spiežot kreisās rokas taustiņus, jo tie ir jocīgā veidā pavirzīti vairāk pa kreisi, savukārt mikrofons ir iebūvēts zem labās plaukstas. Domāju,  tam tur īsti nav vietas. Skaļuma regulēšana var notikt tikai izmantojot Function taustiņu, kas ir neērti.

Analizējam, uz ko ir spējīgs MSI Gx623?

MSI ir pieejams vairākās versijās, gan ar jaudīgakiem procesoriem, gan arī ar Blu ray rakstītajiem. Par 500 Ls mēs iegūstam, T7350 overclocked edition Core2 Duo procesoru, HD 4670 videokarti, DVD rakstītāju, 320 Gb cieto disku, un 4 Gb operatīvās atmiņas. 3dmark 06 versijā veicot testus, tas spēja uzrādīt gandrīz 7000 „papagaiļus” un Windows Vista indekss to novērtēja ar atzīmi 5,8. Zinātāji sapratīs, par ko ir runa, bet nezinātājiem varu teikt droši: tas ir ļoti augsts rādītājs portatīvajiem datoriem.
Pirmie pārsteigumi radās, ieliekot spēles DVD disku, lai uzsāktu spēles instalāciju. Dators sāka vibrēt un parādījās apmēram tāds troksnis, it kā tas gatavotos pacelties gaisā. Manuprāt MSI varēja mazliet pacensties, lai maksimālās jaudas režīmos šo datoru būtu tikpat patīkami
lietot, kā piezemētākos. Kad diskdziņa troksnis norimst un dators turpina strādāt sev ierastajā režīmā, tad pārsteidz šī MSI datora darba gaitas absolūtais klusums. Interesē jautājums par baterijas dzīvotspēju? Varu teikt droši - 3 stundas uz pilnu jaudu!

Ļaujoties geimera priekam tika izmēģinātas dažādas spēles - Crysis, Call of Duty 5, Tomb Rider, Prototype, GTA4, GRID RaceDriver. Tās visas prasa lielus resursus un pilnu jaudu. Jāatzīst - šo datoru var droši nosaukt par geimeru datoru, jo MSI Gx623 pilnībā izdara tam uzdoto uzdevumu. Gandrīz visas spēles iet uz maksimālajiem uzstādījumiem (ne tikai augstākās izškirtspējas un vistālākās distances, bet arī ieslēgts Vsync un AA reizinātājs uzlikts vismaz uz 8). Visvairāk mani izbrīnīja perfektā dzesēšanas sistēma, kas, ilgstoši spēlējoties, neļāva pat sajust karstumu ne zem plaukstas, ne datora apakšpusē, ne sānos.

Monitora maksimālā izšķirtspēja beidzas pie 1050p, bet jau populārajam FullHD signālam ir nepieciešams 1080p. Kā tad tā? Pie tam tā izšķirtspēja praktiski nav maināma, jo pārējie uzstādījumi uz monitora izskatās nedaudz greizi – platekrānam tā vienkārši ir.

Iebūvētais tūnings

Jēdziens overclocking nozīmē, ka datora iebūvētajam procesoram ir jānodrošina labāka dzesēšana, labāka barošana un, vispārīgi ņemot, arī  jābūt pārdomātai visai sistēmas uzbūvei. Mani pārsteidz fakts, ka MSI to visu ir ņēmis vērā. MSI GX623 ne tikai ir iespējams, bet to pat vajag laist uz pilniem apgriezieniem – lai jūt jaudu!

Ņemot vērā, ka galddatori lēnā garā mirst un to vietu ieņem portatīvie, mans secinājums ir sekojošs - MSI GX623 ir sakarīgs aizvietotājs galda datoram, jo tas spēj apmierināt jebkura normāla lietotāja prasības. Ja es meklētu portatīvo datoru ar labu veiktspēju, tad šis varētu pretendēt uz ievākšanos manās mājas un manā datorsomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

MSI GX623

Plusi

+ Pilns interfeiss

+ Liela jauda

+ Pārdomātā dzesēšanas sistēma

Mīnusi

- Datora dizaina nepabeigtības sajūta

- Paliels svars - 2.7 kg

- Dīvainā vietā iebūvētais mikrofons

- Neērts touchpad un peles taustiņi

- Skaļš diskdzinis

Cena ap 530 Ls

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko