Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Pērn tehnisko apskati ar pirmo reizi izgāja 59% automobiļu

Tehnisko apskati ar pirmo reizi pagājušajā gadā Latvijā izgāja 59% automobiļu, aģentūrai LETA pavēstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD).

Bojājumi ar vērtējumu ''3'', ar kuru tiek aizliegta auto tālāka pārvietošanās, jo tas apdraud gan apkārtējo vidi un cilvēku veselību, gan satiksmes drošību, pērn visbiežāk konstatēti bremžu sistēmā (61%), balstiekārtā (8%) un riepām (8%).

''Joprojām tehniskajā apskatē ik dienu tiek atklāti satiksmes drošībai pilnībā nepieņemami fakti, piemēram, vidēji 13 auto dienā pārstāj darboties bremžu sistēma (plīst bremžu caurulītes un šļūtenes). Papildu tam ik dienu tiek atklātas nozīmīgas degvielas un eļļas noplūdes. Katru otro dienu apskatēs konstatēti bojājumi balstiekārtā, kas nozīmē, ka viens vai vairāki no auto balstiekārtas elementiem ir saplīsuši vai uz izjukšanas robežas,'' klāstīja CSDD.

Bojājumi ar vērtējumu ''2'', kad nav izieta tehniskā apskate, visbiežāk konstatēti automobiļu gaismas ierīču darbībā (21%), bremžu sistēmā (20%) un balstiekārtā (17%).

''Faktiski tehniskās apskates laikā atklātie bojājumi ir novērsuši potenciālus ceļu satiksmes negadījumus, iespējams, pat ar traģiskām sekām, tādējādi glābjot cilvēku dzīvības,'' uzsvēra CSDD.

Atbilstoši direkcijas datiem Latvijā kopumā reģistrēti aptuveni 868 000 transportlīdzekļu, no kuriem tehniskajā kārtībā ir apmēram 752 000. Vidējais transportlīdzekļa vecums ir 13,7 gadi (Eiropā vidēji seši līdz astoņi gadi), savukārt vidējais nobraukums - 13 000 kilometru gadā.

Top komentāri

Viesturs
V
Visbiežāk vērtējums "2" ir gaismas ierīču darbībā - lielu daļu no šiem vērtējumiem sastāda izdegušas lampiņas, tāpēc būtu lietderīgi atļaut auto īpašniekam, ja tas neaizņem daudz laika un vadītājs to prot, un ir rezerves lampiņas līdzi, uz vietas apskates stacijā nomainīt izdegušās lampiņas, vai arī pieregulēt tuvās / tālās gaismas lukturus. par bremzēm un balstiekārtu šeit protams diez vai varētu būt runa, kaut gan nepietiekoši efektīvu stāvbremzi iespējams pieregulēt no salona ar elementāru 10 mm atslēgu..... Domāju, ka CSDD tēls TA klientu acīs tikai iegūtu, ja atļautu novērst šādus nelielus defektus uz vietas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 28.03.2024

Fitnesa aproces ir tas pats, kas tamagoči, tikai šajā gadījumā tas dumjais dzīvnieks, kuram tu mēģini neļaut nomirt, esi tu pats.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko