Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +13 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Pieaugusī vabole

Pērn debitējušais VW Beetle jeb A5(PQ35) izgatavots uz jaunākās paaudzes VW Jetta platformas. Tagad tas izskatās pieaudzis, gluži kā jauns vīrietis, kas tikko pāraudzis pumpaina akcelerāta vecumu. Auto ar nolūku veidots pēc iespējas līdzīgāks leģendārā Ferdinanda Poršes veidotajam Kaffer. Tas ir zemāks par priekšgājēju New Beetle, kā arī garāks un platāks.

Iepriekšējās paaudzes modelis bija 4129 mm garš, bet jaunais izstiepts līdz 4,278 metriem un ir par 12 mm zemāks, taču par 88 mm platāks nekā priekštecis. Lielākais Beetle ieguvums ir bagāžnieka tilpums, kas no smieklīgiem 209 litriem pieaudzis līdz cienījamiem 310 litriem, kā arī beidzot tajā daudzmaz komfortabli iespējams sēdēt arī aizmugurē. 

Jaunais auto, kā jau pirmām kārtām ASV domāts modelis, tiek izgatavots Meksikā, Pueblas rūpnīcā, līdzās  jaunākajam VW Jetta. Modernā modeļa mārketings veidots ar mūsdienīgu pieeju. 2010. gada 22. novembrī notikušajā Opras Vinfrijas  šova noslēguma raidījumā katrs no tā viesiem saņēma simbolisku atslēgu, kas deva tiesības  katram no šī populārā raidījuma viesiem šo auto saņemt  2011. gada februārī – amerikāņu futbola superfināla laikā.Šī auto globālā prezentācija notika 2011. gada 18. aprīlī vienlaikus trijos kontinentos īpašā  Volkswagen un MTV rīkotā kopīgā akcijā, kuru raidīja no Ņujorkas, Šanhajas un Berlīnes.

Ievada vietāFerdinada Poršes konstruēto slaveno VW Beetle jeb VW Typ 1, kam ir aizmugurē novietots ar gaisu dzesējams motors un klasiskā piedziņa, Volkswagen saražoja 21 miljonu eksemplāru laika posmā no 1938. līdz 2003. gadam.

Šobrīd droši var apgalvot, ka tas uz mūžīgiem laikiem paliks kā visilgāk bez pārtraukuma ražotais vieglais auto pasaulē. Uz ceturtās paaudzes VW Golf (VAG platforma A4  jeb PQ34) veidotais NEW Beetle debitēja 1998. gada sākumā un tika ražots līdz 2010. gadam. Iespējams, tāpēc, ka  augstās cenas dēļ iepriekšējo modeli  pirka nelabprāt, pārstāvniecība Moller Baltic Import šobrīd operē tikai un vienīgi ar lētāko VW Beetle 1,2 TSI, pagaidām atsakoties gan no 1,4 l un 2,0 litru  benzīna motoriem, gan no 1,6 l un 2,0 litru turbo dīzeļiem. NEXT testiem sniegbaltais  Beetle trīsdurvju hečbeks nonāca uzreiz pēc bargajiem februāra saliem, taču vienalga   1,2 litru 105 ZS TSI motora turbo zirgi Latvijas galvaspilsētā pat visnotaļ mierīgos apstākļos tērēja no 9,7  līdz pat 12,9 litriem  E95 markas benzīna.  Tas laikam sala un auto nelielā nobraukuma dēļ.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko