Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Skanīgai vientulībai

Mēs esam visai atšķirīgi savās prasībās pret mūzikas klausīšanās ierīcēm – ir ļaudis, kuri skaņas ierīcēs iegulda vairāk, nekā dažs labs savā automašīnā vai pat mājoklī, ir tādi, kam der jebkāda pīkstienu (vēlams, tomēr basu) izspiest spējīga pieclatu budžeta ierīce, un ir tādi, pa vidam, kas nebāzīs ausī neko lētāku par latiem divdesmit, bet arī nav gatavi 250+ latu sadedzināšanai uz mūzikas mūzas Eiterpes altāra. 

Šoreiz NEXT lasītājiem piedāvāsim tieši šāda, vidēja cenas līmeņa, austiņu – Sennheiser CX 980 – apskatu. Jā, liks augstprātīgi pavīpsnāt High-end adeptiem un aizvainoti nicīgi nosprauslāt lētā gala cienītājiem, bet tiem, kam – lai viņš nolādēts – izteikts bass kā vienīgais austiņu derīguma zīmogs izraisa pamatotus mizantropijas uzplūdus un pārdomas par visa pastāvošā niecību, ļoti iespējams, ir uzmanības vērts apskata objekts.

Ģimene kā retums

Sāksim ar mazu lirisko atkāpi: ja pametam skatu apkārt, tad redzam, ka elektronikas industrijā valda megakorporācijas. Un, iespējams, tieši tāpēc jau pirms pašu austiņu testēšanas rodas siltas jūtas pret Sennheiser, kas – ak, tu brīnums – joprojām ir ģimenes uzņēmums. Un, kas ne mazāk svarīgi, uzņēmums, kura gēnos ierakstīta skaņas cienīšana un mīlēšana, nevis naudaskāre (nejauši paskatāmies uz Beats by Dr. Dre pusi).  Paskatīsimies, kā izskatās un kā skan Sennheiser CX980!

Sāksim ar videoiespaidiem:

Ausī bāžams BMW

Lai arī Senheiser produktu menedžeris Ivans Kahuns savā prezentācijā IFA 2012 preses konferencē to nepieminēja, mēļo, ka CX980 dizains izstrādāts sadarbībā ar BMW dizaineriem. Kas to lai zina, vai tā ir, bet fakts paliek fakts – austiņu frēzētais metāla korpuss ir ne vien elegants, bet arī vieš patīkamu kvalitatīva un precīzi nostrādāta produkta iespaidu. Ja atgriežamies pie BMW, tad CX980 dizains Bavārijas dizaineriem kaunu nedarītu – arī skaļuma regulēšanas poga un 3,5 mm spraudnis izpildīts godam. Taisno, no divām daļām sastāvošo metāla spraudni iespējams ar vienkāršas kustības palīdzību pārveidot par 90° leņķī saliektu, kas reizumis ir ļoti noderīga iespēja.

Arī iepakojums atbilst austiņu cenas kategorijai – kvalitatīvā ādas maciņā iebāžama salīdzinoši liela, bet viegla un ērta tītuve, kurā atroda vieta ne tikai pašām austiņām un to vadam, bet arī lidmašīnas adapteram un klipsim, ar kuru austiņu vadu ērti piestiprināt apģērbam. Rezerves uzgalīšiem ticis ne mazāk simpātisks ādas maisiņš, kurā pietiek vietas visiem līdzi dotajiem austiņu uzgaļiem un maiņas skaņas kanāla korķīšu kopā ar to izņemšanas rīku. 

Pavisam CX980 komplektētas ar treju izmēru austiņu uzgaļiem – trīs pāri ar pelēku marķējumu, un trīs – ar sarkanu. Sarkanie dod izteiktāku zemo frekvenču skaņu, bet pelēkie patiks tiem, kam pārlieku izteikts bass nav pa prātam. Ja parakājamies maisiņā, tad atrodam vēl vienu uzgaļu pāri, kurš izveidots no mīkstas un viegli deformējamas porgumijas (gluži, kā ausu aizbāžņi autosportā) – tie nodrošina maksimālu apkārtējo trokšņu izolāciju un, nekur neaizbēgsi – arī maksimālu basu akcentu (par laimi, vidējās uz augstās frekvences nekur neapzūd).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zirnis joko - 27.09.2024.

Ķīnieši viltot porcelānu iemācījās 5000 gadu pirms porcelāna izgudrošanas Eiropā.

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko