Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Inese Zandere. Kuģa žurnāls

Izdevniecībā Neputns klajā nācis Ineses Zanderes _Kuģa žurnāls, _informēja izdevniecības pārstāve Dace Krecere.

Kuģa žurnāls ir Ineses Zanderes literārā dienasgrāmatā, kurā apkopotas piezīmes, raksti, fragmenti, vēstules un sarunas no laika posma, kas saistīts ar žurnālu Rīgas Laiks. Dienasgrāmatas ieraksti datēti hronoloģiski no 1994. līdz 2007. gadam.

Grāmatā ietvertais posms ir Ineses Zanderes laiks Rīgas Laikā, tomēr ne visi publicētie teksti tapuši žurnālam. Kuģa žurnālā lasītāji atradīs gan pirmpublicējumus, gan tekstus, kas publicēti Rīgas Laikā, gan arī tekstus, kas tikuši publicēti ar citu vārdu. 

"Kuģa žurnāls ir literāra dienasgrāmata, kura dokumentē galvā notikušo un ārpasaules vērojumus, tās ir piezīmes par grāmatām, mūziku, izrādēm un ēdieniem, situāciju un sarunu pieraksti, ceļojumu un kara apraksti, esejas, vēstuļu fragmenti, ar dažādiem pseidonīmiem (pareizāk būtu teikt – dažādu izdomātu personu vārdā) sacerēti īsi stāstiņi. Es pieņēmu, ka esmu veselums, un meklēju šo integritāti sevis fragmentos un lomās, lai parādītos tāda dzīves trajektorija, kas ļautu man kaut ko saprast. Cilvēka nav, kamēr par viņa dzīvi nav izstāstīts stāsts. Bez šaubām, tas bija ļoti subjektīvs mērķis. No visa, kas šādos literāri veidotos dzīves pierakstos varētu tikt ievietots, te ir iekļuvis personiskākais. Piemēram, Rīgas Laiks ir veselums un nav sadalāms, tomēr ne viss Rīgas Laiks esmu es – un šis nav stāsts par žurnālu. Pierakstu datumi ir vairāk vai mazāk autentiski. Es gāju pa savām pēdām un mēģināju saprast, ko esmu domājusi, kas man bijis svarīgi. Tas, kas izveidojies, nav mana dzīve, bet stāsts, un stāstam ir sava patiesība," - tā Inese Zandere.

Fragmentus no grāmatas lasiet interneta žurnālā Punctum, kā arī klausieties raidījuma Radio mazā lasītava ierakstā, kas pieejams Latvijas Radio mājas lapā.

Redaktore - Maima Grīnberga, māksliniece - Dita Pence.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja