Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Iznākusi Aleksa Rosa Divdesmitā gadsimta mūzikas vēsture

Jāņa Rozes apgāds izdevis izcilā amerikāņu mūzikas kritiķa Aleksa Rosa grāmatu Viss cits ir troksnis. Divdesmitā gadsimta mūzikas vēsture. Darbs ir fascinējošs ceļvedis modernās mūzikas pasaulē, kas daudziem ir sveša un neizprotama.

Ross soli pa solim iepazīstina ar izcilākajiem divdesmitā gadsimta skaņražiem un skaņdarbiem, kā arī spilgti iezīmē sabiedrības un politiskās dzīves fonu. Kopā ar autoru lasītājs nonāk pirmskara Vīnē, Hitlera laika Vācijā un Staļina Krievijā, sajūt brīvības dvesmu gadsimta otrās puses Ņujorkā un ir liecinieks masu kultūras dzimšanai, sociāliem eksperimentiem un revolūcijām. Ross aizrautīgi stāsta par mūzikas pasaules disidentiem un avangardistiem, par kompozīcijām-eksperimentiem, par akadēmisko un populāro mūziku, kā arī par to, kā pārmaiņas mūzikas dzīvē ietekmē mūsu klausīšanās paradumus un mūzikas uztveri.

Grāmata Viss cits ir troksnis (2007) ir guvusi lielu ievērību un saņēmusi virkni apbalvojumu: National Book Critics Circle Award for Criticism, Guardian First Book Award, The Royal Philharmonic Society Creative Communication Award; Ross bijis Pulicera un Semjuela Džonsona balvas finālists. Viņš ir Jaunanglijas konservatorijas un Manhetenas Mūzikas skolas goda doktors.

"Apdāvinātais New Yorker mūzikas apskatnieks spēj sasaistīt dzīvi un mākslu, nevienu no tām nevienkāršojot. Moderno skaņu vēsture pāraug dziļi intīmā stāstā par mūslaiku dvēseli," tā The Independent.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja