Izpētot Rakstnieku pavārgrāmatu, lasītājs atklās, vai Ērika Hānberga pavārmeistarība nav tikai leģenda, uzzinās, kura ēdiena gatavošanas prasme Noru Ikstenu iekļāva Gruzijas saimnieču māsībā, sapratīs, kam saskaņā ar Andra Kolberga teikto jābūt galdā, lai vīrietis justos "paēdis kā cilvēks", un ko Dace Rukšāne-Ščipčinska joprojām atceras kā "bērnības traumu".Rakstnieku pavārgrāmatā oriģināli un neikdienišķi portretēti arī Inga Ābele, Gundars Ignats, Liāna Langa, Laima Muktupāvela, Lelde Stumbre, Inese Zandere un, protams, arī pati talantīgā stāstniece un visu kolēģu trāpīgā raksturotāja Gundega Repše.Pārdomas par laikmetu un ēdienu, unikāla pieneņu medus recepte, anekdotiski un nostalģiski gadījumi no rakstnieku dzīves, ēdiena vēsture latviešu literatūrā, Zelta kļockas un bļin ņe kļin – tas viss veido krāšņu un savdabīgu kokteili, kuru baudot, gribas iemīlēties vienlaikus pavārmākslā un latviešu literatūrā.
Iznākusi Rakstnieku pavārgrāmata
Pavasara atmodas laikā Apgāds Zvaigzne ABC laiž klajā vienu no šī gada neparastākajām grāmatām - Rakstnieku pavārgrāmatu, kurā rakstniece Gundega Repše apkopojusi savu kolēģu iecienītākās receptes un stāstus, kas stāstīti par, ap un caur ēdienu un tā gatavošanas procesu.Rakstnieku pavārgrāmatu varētu saukt arī par pavārgrāmatu ar trim pievienotās vērtības aspektiem, jo, pirmkārt, tajā atrodamas ievērojamu latviešu rakstnieku par savām atzītās un interesanti pasniegtās ēdienu receptes un to gatavošanas nianses, otrkārt, autores intervijās kolorīti atklājas dažādu rakstnieku personības un attieksme pret ēdienu – ne tikai kā nepieciešamību, bet arī kā baudu, vienotāju, pulcētāju, izlīdzinātāju un miera nesēju, treškārt, šī ir aizraujoša, asprātīga un pašironiska lasāmviela, kuru gribas pieveikt vienā elpas vilcienā.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.