Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Klajā nācis Valta Kalniņa romāns Arnolda bailes un mīlestība

Izdevniecībā Dienas grāmata klajā nākusi politologa un korupcijas analītiķa Valta Kalniņa debija daiļliteratūrā - romāns Arnolda bailes un mīlestība

21. gadsimta sākums. Autoritāra valsts kara priekšnojautās. Eksistenciālu baiļu un depresijas mākts, Arnolds galīgi nejūtas kā dzīves saimnieks, kaut gan ir apveltīts ar gaišu galvu un centīgu dabu. Tikmēr sabiedrība jūk prātā. Vara tiek klāt visiem visur, un ierēdņi grib reģistrēt iesaukumam katru. Katastrofa kļūst nenovēršama, kad sauklis “Katram būs savs karš” un propagandas opija pīpes aizdzen gana labprātīgas masas uz slaktiņu.

Romāns Arnolda bailes un mīlestība ir realitātes absurda izspēle, kurā pa solim atklājas, ka visbīstamākais birokrāts un tā vilkatīgais iemiesojums korumpants patiesībā smeļ spēku pašā indivīdā, kurš no tā visa tik ļoti baidās.

“Viņi mīl viens otru, tāpēc var visu,” saka Arnolda kolēģe, redzot kaķus, kas mēnesnīcā dejo tango uz baznīcas jumta. Vai tas paliek spēkā arī pēc tam, kad pasaule izgājusi caur smalcināmo aparātu? Atbildi nezinām, bet baiļu mošķis Arnolda dvēselē var izrādīties ne tik stiprs, lai to nevarētu nokratīt. It īpaši, ja kļuvis skaidrs, kas dzīvē ir svarīgākais.

Arnolda bailes un mīlestība ievilina savādā esībā, kuras laiktelpā lasot esmu eksistējis. Tā pamazām iesūc sevī, un es atmostos notikumu epicentrā, kļūstot par daļu no šīs zombētās pasaules. Romānu var uztvert kā brīdinājumu. Nepieciešamību izvērtēt pašam sevi, prioritātes, savu sociālo atbildību. Kas mani glābs, kad gulēšu, ar seju iespiests zampā? Varbūt tieši mīlestība?” Ēriks Vilsons.

 

Valts Kalniņš (1974) dzimis Rīgā, politoloģijas doktors, Latvijas Universitātes docents, ilggadējs pētnieks un konsultants korupcijas novēršanas jautājumos. Darbs bieži ved uz Balkāniem, Kaukāzu un citiem reģioniem, bet mājas allaž bijušas Latvijā. Pirmais daiļdarbs tapis, ļaujoties kārdinājumam izkļūt ārpus akadēmiskās un tehniskās rakstības rāmjiem, veidot vides un situācijas, kurām robežas ir tikai autora fantāzija.

Grāmatas mākslinieks Jānis Esītis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja