Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Klajā nākusi Janīnas Kursītes Virtuves vārdene

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kieren
K
Jovita, turiu aš šitą knygą :) Na, knygos aidpavpialinimas yra toks, kokios knygos ir buvo leidžiamos tuo metu. Vis dėlto, originalas pirmą kartą išspausdintas 1998 m..Prisiminkim kokios buvo drabužių mados tuo metu, tai gal nestebins ir knygos dizainas :DJuk nei skaitmeninių, juo labiau DSLR fotoaparatų nebuvo, manau prieš tuos 13 m. ir Photoshop'u niekas nuotraukų neapdirbinėjo. Ir pačios knygos dizainas visai kitoks nei šiandieninių.Kita vertus, leidykla leisdama (ir versdama iš kitos kalbos knygą) prisiima atsakomybę, kad nebus iškraipytas knygos formatas, knyga vizualiai nesiskirs nuo išleistos originalo kalba. Tad nenuostabu, kad ji yra tokia, kokia yra.Tiesa, suklydau galvodama apie knygą - maniau kad lietuvių kalba išleista pirmoji jos knyga 'In Cocina con Amore' (1971 m.). Apsirikau. Ši, kurią vartom, yra berods antroji, kaip ir sakiau, išleista 1998 m.Kalbant apie receptus - tipiška itališka virtuvė ir jos pradmenys. Dar nespėjau nieko ošbandyti (pastaruoju metu knygas tik 'štabeliuoju' ir iš jų nieko negaminu - jau keliolika naujų guli lentynoj tik pavartytų). O ko gali tikėtis iš itališkų receptų? Absoliutaus paprastumo :D Kadangi man patinka viskas, kas paprasta, tai ir knyga paliko gerą įspūdį :)Tai va.
Kursītei
K
Paldies par apjomīgo pētījumu! Tikai - kaut kā neticami, ka cilvēks ar milzīgu darba slodzi (LU, Latvijas Kultūras akadēmija, Saeima, Impro) var aptaujāt 300 teicējus. Vai precīzāk (un arī godīgāk) nebūtu minēt tos cilvēkus, kas palīdzējuši šai grāmatai tapt (studenti, doktoranti)? Tas pats jau attiecās savulaik arī uz Kursītes veidoto Dzejas vārdnīcu, ko sameistaroja maģistranti seminārdarbos, bet Kursīte diez kāpēc uzlika savu vārdu uz vāka. Tas pats arī attiecas uz vēl vienu otru ar skaļu atvēršanas pompu saistītu šīs autores it kā grāmatu.
žoržs
ž
Izklausās interesanti. Un savdabīgi papildina to pavārgrāmatu modes lielo klāstu ar kaut ko pavisam citu. Man no bērnības visintriģējošākais ēdiena nosaukums likās stūķis (jeb stuķis). Tas bija laikam pēc kāda ZB raidījuma, ar brāli to visādi locījām un smējām. Bet uztaisījis laikam gan to biju tikai vienu pašu reizi. Garšoja.
Ina V.
I
Jā, stūķis ir nenormāli labs un īsteni latvisks ēdiens, mēs to ēdam regulāri. Visiem garšo, un vēderi arī ātri pildās, turklāt ātri var uztaisīt.
  • 0
  • 0
X
X
vāks jau nu ļoti glauns (gan jau arī cena glauna) bet! kurš ir izdevējs, tas nav norādīts. un kaut kā... visas tagad uz ēdienu metušās... :) atceros, es deviņdesmitajos, arī šad tad kožot dienišķajos kartupeļos, mēdzu palasīties pavārgrāmatas

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja