Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Virši iezied atvasaru Lijas Brīdakas jubilejā

Septembrī patiešām zied virši. Varbūt tāpēc šādu zīmīgu nosaukumu Virši iezied atvasaru latviešu dzejniece un rakstniece Lija Brīdaka (1932) izvēlējusies savam jaunajam dzejoļu krājumam, kurš apgādā Zvaigzne ABC iznāks tieši rakstnieces apaļās jubilejas reizē 3. septembrī.Krājumā sakārtoti jaunākie dzejoļi, kuri radušies pēdējo gadu laikā rakstnieces sirds nemierā par to, kas notiek mums tuvākā un tālākā pasaulē.

No agrāk izdotajām grāmatām iekļauti tie dzejoļi, kas papildina vienmēr būtiskās, nezūdošās pamattēmas, no kurām veidojas cilvēka personība un mūžs. Starp liriskajām rindām ieskanas ironiskās, jo attieksme pret dzīves dažādību nemēdz izpausties vienveidīgi.Apgādā _Zvaigzne ABC _iznācis arī Lijas Brīdakas eseju krājums Gadskārtu sarunas, kas nu jau kļuvis par bibliogrāfisku retumu un divu autoru grāmata Zem sargeņģeļa spārna, kas stāsta par aktrisi un astroloģi Akvelīnu Līvmani.Pati jubilāre par krājumu Virši iezied atvasaru saka: "Dzejoļus es rakstu sev, lai norakstītu no sirds to, kas uzvandās vai ilgi gremžas un nedod mieru. Tomēr tie neguļ klusi atvilktnē, bet cenšas pie citiem cilvēkiem tikt, grib pārbaudīt, vai spēj kādu uzrunāt, likt ieviļņoties līdz. Vēlas satikties, saprasties. Es ielūdzu uz savām viršu laika noskaņām! Vēl ziedos bites un kamenes dejo šīs vasaras pēdējo deju. Vēl saule nav atdzisusi debesīs. Vēl mums ir laiks!"Pirmdien, 3. septembrī plkst.16, Rīgā, K. Valdemāra ielā 6, Zvaigznes prezentāciju telpā notiks Lijas Brīdakas jaunā krājuma Virši iezied atvasaru atvēršanas svētki un jubilāres sumināšana. Pasākumu vadīs rakstnieks un publicists Ēriks Hānbergs, dzeju lasīs aktrises Akvelīna Līvmane un Mudīte Šneidere.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Gatavojoties Arēnas šovam, Gustavo izdod jaunu dziesmu

Mūzikas producents un izpildītājs Gustavo, gatavojoties savam līdz šim grandiozākajam un dinamiskākajam koncertšovam, kas notiks 6. decembrī Arēnā Rīga, izdod jaunu skaņdarbu Jāshēmo, informēja mūziķ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja