Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kikes Sinēzi un Ruslana Viļenska koncerts

Ar koncertu Rīgā uzstāsies viens no pasaules izcilākajiem akustiskās ģitārspēles virtuoziem, Latin – Grammy balvas ieguvējs Kike Sinēzi un čellists Ruslans Viļenskis.

Kike Sinezi guvis atzinību savā daiļradē apvienojot tradicionālo Argentīnas mūziku un moderno džezu. Mūziķa izcelsme ļoti ietekmējusi viņa skanējumu un stilu, kas izpaužas sarežģītajos taktsmēros, unikālajā frāzēšanā un perkusīvajā ģitārspēles tehnikā. Ģitārists savā repertuārā iekļauj gan džeza klasikas, gan arī oriģinālkompozīcijas. Savos koncertos viņš izmanto 7 stīgu spāņu ģitāru, pikolo ģitāru un čarango.

Mūziķis ir uzstājies kopā ar tādiem pazīstamiem māksliniekiem kā amerikāņu saksofona leģenda Čārlijs Mariano (Charlie Mariano), bandoneonists Dino Saluci (Dino Saluzzi), Tango Nuevo leģenda Pablo Zīglers (Pablo Ziegler), saksofonists Džo Lovano (Joe Lovano), trompetists Enriko Rava (Enrico Rava) un daudziem citiem. Rīgā Sinēzi viesosies kopā ar pasaulē pazīstamo čellistu Ruslanu Viļenski.

VILENSKY LIVE – ir augstvērtīgas mūzikas koncertu sērija Baltijā. Koncertu sērijas ietvaros ir uzstājušies tādi pasaulslaveni mākslinieki, kā itāļu komponists un bandoneonists Paolo Russo un laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģenda, Grammy balvas laureāts - maestro Pablo Zīglers (Pablo Ziegler), britu džeza pianiste Katja Surikova un Latin-Grammy balvas ieguvējs ģitārists Kike Sinēzi.

Ruslans Viļenskis ir viens no vadošajiem Eiropas čellistiem. Pēc liktenīgās tikšanās ar Mstislavu Rostropoviču, pārcēlās no Latvijas uz Vāciju un kļuva par slavenā čellista un pedagoga Dāvida Geringa audzēkni Berlīnē. Saņēmis Berlīnes Filharmonijas Herberta fon Karajana stipendiju, pēc maestro Valērija Gergijeva uzaicinājuma kļuva par Marijas teātra simfoniskā orķestra pirmo čellu. Uzstājies nozīmīgās pasaules koncertzālēs, tostarp Concertgebouw Amsterdamā, Theater Diligentia Hāgā, Berlīnes Filharmonijā, Konzerthaus Berlīnē, Alte Oper Frankfurtē, Berwaldhallen Stokholmā, Jazzhus Montmartre Kopenhāgenā.

Līdzās veiksmīgai karjerai klasiskajā mūzikā, Viļenskis ir izveidojis un producē vairākus starptautiskus mūzikas projektus – PABLO ZIEGLER MEETS RUSLAN VILENSKY ar laikmetīgā Argentīnas tango (Nuevo Tango) leģendu maestro Pablo Zīgleru (Pablo Ziegler), DUO RUSSO & VILENSKY ar itāļu komponistu un bandoneonistu Paolo Russo, DUO SINESI & VILENSK ar argentīniešu ģitāristu Kike Sinēzi (Quique Sinesi). Viļenskis spēlē 18. gadsimta itāļu vecmeistara čellu.

Biļetes ir pieejamas Biļešu serviss kasēs. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīca, Anglikāņu 2

Kad?

8. decembris, 2017

19.00

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nacionālais teātris dodas viesizrādes pa visu Latviju

Latvijas Nacionālais teātris šī gada rudens un ziemas sezonā ar vairākām izrādēm viesosies Latvijas reģionos. Tuvākās viesizrādes gaidāmas jau šajā nedēļas nogalē Viesītē un Ventspilī, bet vēlāk ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja