Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

Latvijas Mākslas akadēmija aicina uz divu izstāžu atklāšanu

Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā Pilot būs aplūkojama starptautiska grupas izstāde Mūsu esamība plešas ārpus mūsu ķermeņiem. Izstādes idejas autore ir māksliniece Sabīne Šnē un tā veidota viņai sadarbojoties ar māksliniekiem no Latvijas un ārzemēm. Savukārt izstādē SEB stipendija glezniecībā 2024 būs aplūkojami sešu balvai izvirzīto mākslinieku darbi, kurus veidojuši Andris Kaļiņins, Gunta Lante, Madara Freidenfelde, Paula Viļuma, Renāte Pagaste un Sofija Frančeska Putniņa.

Izstādē Mūsu esamība plešas ārpus mūsu ķermeņiem piedalās deviņi mākslinieki, kuri savos video darbos aplūko attiecības starp ķermeni, zemi un dzīvo pasauli. Izstādes ideja sakņojas vides zinātnēs un paaudžu paaudzēs nodotajā pieredzē, uzsverot nesaraujamo saikni starp dzīvajām būtnēm un vidi tām apkārt. Dzīvo būtņu, tostarp mūsu pašu, ķermeņi nepastāv izolētā telpā, bet dinamiskā savstarpējās mijiedarbības un pārveidošanās procesā tie gan veido, gan no tiem pašiem tiek veidotas dažādas ekosistēmas.

Mākslinieku radītie vizuālie stāsti mudina domāt par ķermeni kā plūstošu un mainīgu, stingrās robežās neiekļaujamu ekosistēmas daļu – vietu, kur nepārtraukti notiek mijiedarbība starp organismu un apkārtējo vidi.

Izstādi papildina tiešsaistes platforma, kurā ir iekļautas dažādu nozaru pārstāvju rakstiskas pārdomas par izstādītājiem mākslas darbiem, tādējādi iekļaujot sarunā vides tiesību, molekulārās bioloģijas, neirozinātnes, atjaunojošās lauksaimniecības, arhitektūras un citu nozaru aspektus.

Izstādes kuratore un tiešsaistes platformas izveidotāja Nastja Svarevska.

Izstādes atklāšana 1. novembrī eksperimentālajā mākslas telpā Pilot, no plkst.18.00 līdz plkst. 22.00. Apskatāma līdz 12. janvārim, 2025.

 

Izstāde SEB stipendija glezniecībā 2024

Šogad konkurss SEB stipendija glezniecībā norisinās jau 16. reizi ar mērķi atbalstīt studentu karjeras izaugsmi, meistarību un jaunradi.

Balvas pasniegšanas ceremonija notiks 21. novembrī plkst.17.00 LMA aulā, kad tiks nosaukts SEB stipendijas glezniecībā 2024 laureāts un skatītāju simpātijas balsojuma uzvarētājs. SEB stipendijas laureāts balvā saņems 2000 eiro un Laikmetīgās mākslas mesas apmeklējumu kādā no Eiropas Savienības pilsētām kopā ar apmaksātu radošo darbnīcu mesas norises pilsētā.

«Latvijas Mākslas akadēmija ar lielu prieku turpina veiksmīgo sadarbību ar SEB banku, kas sniedz būtisku atbalstu mūsu studentiem, veicinot viņu radošo attīstību. SEB stipendija glezniecībā ir kļuvusi par nozīmīgu starta punktu jauno mākslinieku karjerā, dodot viņiem iespēju apliecināt savu talantu un augt profesionāli. Šī partnerība stiprina saikni starp izglītību, kultūru un biznesu, radot ilgtspējīgu pamatu nākotnes mākslas attīstībai. Finālistu izstāde sniedz studentiem svarīgu iespēju parādīt savu tehnisko meistarību un radošumu plašākai auditorijai. Tas ir būtisks solis viņu attīstībā un paver ceļu turpmākajiem sasniegumiem mākslas jomā,» uzsver izstādes kuratore Inese Rozentāla.

Izstādes atklāšana 31. oktobrī plkst. 17.00 LMA aulā. Apskatāma līdz 27. novembrim, 2024.

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Latvijas Mākslas akadēmija, Kalpaka bulvāris 13

Kad?

1. novembris – 12. janvāris, 2025

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja