Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Maziņš notikums ar LIELU SIRDI: Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē

"Pa piena ceļu bērni nāk pie savas māmiņas. Tu ieradies no zvaigznītes un biji ļoti mazs. Tu biji maza, tu biji mazs. Tu biji ļoti mazs. Bet pasaule, bet pasaule Tev nebija par lielu."(Inese Zandere “Brīnumbēbītis”) Ar šo Ineses Zanderes un Renāra Kaupera dziesmu “Brīnumbēbītis” sāksies koncerts “Maziņš notikums ar LIELU SIRDI: Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē”.

Dziesmu dziedās Agnese Kaupere un Sanita Sējāne ar bērniem. Ar ticību, ka visi bērni piedzimst kā brīnumbēbīši un ikvienam brīnumbēbītim ir tiesības augt ģimenē, pasākumu rīko nodibinājums Sociālo pakalpjumu aģentūra un profesionālo audžuģimeņu apvienība “Terēze”, kas jau vairākus gadus nodarbojas ar audžuģimeņu atbalstīšanu un popularizēšanu. No pulksten 12.00 Vērmanes dārzā dažādos stendos un radošajās darbnīcās ģimenes tiks iepazīstinātas ar ikviena bērna emocionālajām vajadzībām, audžuģimeņu, adoptētāju, aizbildņu un SOS bērnu ciematu kustību, Zvanenieku māju. Darbosies filca un papīra darbnīcas, sejiņu apgleznoša, T-kreklu pārtaisīšana jaunās rotās un galvassegās, portretu zīmēšana, masku darbnīca, akmeņu apgleznošana, konfekšu pušķi, latgaļu sēta. Piepūšamās atrakcijas, stafetes un rotaļas, lielie ziepju burbuļi, cukurvate un citi gardumi.Darbosies radošais laukums, kurā varēs aplūkot un izbaudīt dažādus eksotiskus deju, sporta, cīņas un mākslas veidus: zumbu, capoeiru, BMX Flatland un velotriālu, basketbola frīstailu, Ušu (kung fu) paraugdemonstrējumus un breiku. Pulksten 14.00 Brīvdabas koncertā “Maziņš notikums ar lielu sirdi” uzstāsies dziedošās ģimenes: Vītoli, Beitiki, Eriņi, Riči, Puncuļi, Kaukuļi, Sējāni un Kauperi un audžuģimenes. Mākslinieku vidū būs arī dziesminieks Haralds Sīmanis, kurš jau desmit gadus pilda audžutēta pienākumus, un audžumamma Arta Šomase ar bērniem. Būs vairāki pirmatskaņojumi, piemēram, Vītolu ģimene izpildīs instrumentālu odu, ko Jānis Ausmints Vītols sarakstījis savas māsas Rasas Vītolas kāzām. Pasākuma noslēgumā pulksten 18.00 kinoteātrī “Splendid palace” būs skatāma izrāde “Minhauzena precības”, ko iestudējusi jauniešu radošā radošā apvienībā “Opā, opā”. Plašāk par izrādi lasiet: http://www.minhauzenaprecibas.lv/ Svētdien pasākuma laikā Vērmanes dārzā 12.00-17.00 būs iespēja iegādāties īpašas nozīmītes un pūšamos burbuļus ar saukli "Palīdzi bērnam uzaugt ģimenē" apmaiņā pret ziedojumiem. Saziedotā nauda tiks izmantota audžuģimeņu atbalsta programmu nodrošināšanai Latvijai reģionos. Pēdējo sešu gadu laikā Latvijā aktīvāk attīstījusies audžuģimeņu un aizbildņu kustības, arī adoptētāju skaits ar katru gadu pieaug, tomēr bērnunamos vēl arvien mīt ap 2000 bērnu, 200-300 no tiem ir mazuļi vecumā līdz 3 gadiem.Sociālo pakalpojumu aģentūra grib veicināt sabiedrības izpratni, ka bērniem, it īpaši līdz 3 gadu vecumam, nevajadzētu augt bērnunamā. Aģentūras lielais mērķis, sekmējot izmaiņas likumdošanā un audžuģimeņu formas uzlabošanā, pamazām rosināt pāreju no bērnunamiem uz alternatīviem bērnu aprūpes veidiem audžuģimenēs, aizbildnībā un adopcijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baltijas pērles programmas pieturpunkti

Līdz 5. oktobrim Rīgas kinoteātrī Splendid Palace turpināsies festivāla Baltijas pērle filmu skates. Šā festivāla sīkstums un izturība ir skaidrojama ar savas auditorijas pazīšanu un prasmi piemekl...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja