Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Pasaulē slavenais klaunu teātris MIMIRICHI Latvijā

Tikai ar divām izādēm Latvijā viesosies plastiskās etīdes klaunu teātris Mimirichi ar savu slavenāko šovu Paper World (Papīra pasaule). Izrādes notiks 12. decembrī pulksten 18.30 Rīgā, Kultūras pilī Ziemeļblāzma un 15. decembrī pulksten 18.30 Cēsīs, kultūras namā CATA.

Izrāde Papīra pasaule ir izrāde, kas pārsteidz, sajūsmina un skatītāju zāli noved līdz histēriskiem smiekliem! Pirmā vieta varjetē mākslinieku starptautiskajā konkursā Štutgartē, labākie Starptautiskā pantomīmas un klaunādes festivālā Latīņamerikā, augstākais novērtējums - Piecas zelta zvaigznes teātra festivālā Edinburgā. Viesizrāžu turnejas - Ķīna, Japāna, ASV u.c. Pie mums ierodas pēc viesizrādēm Spānijā un Ķīnā! Līdz brīdim, kamēr neesat redzējis izrādi, jūs pat iedomāties nevarat, cik daudz iespēju sevī slēpj visvienkāršākais papīrs. Skatītāju acu priekšā dzimst īsti papīra briesmoņi un fantomi, smieklīgi monstri, - jebkas, ko vien spēj materializēt iztēle. Izrādes sižeti un tēli plastiski pārtop, negaidīti nomainot vienam otru. Papīra pasaule – tā ir svētki bērniem, jo tie sajūsmināti ķer papīra strēmeles, kas izrādes gaitā lido zālē, spēlē ar klauniem kariņus, apšaudot tos ar papīra lodītēm, skaļi jūt līdzi gaidāmajam papīra vārtu sitienam, mēģina notvert papīra sniegpārslas, ar kurām gribas silti ietīties baltajā ziemā un kuras aiz sevis atstāj brīnišķīgie klauni!

Izrādes varoņi aizved sajūsminātos skatītājus brīnumainajā un nebūt ne viekāršajā papīra pasaulē. Šie burvji uz skatuves ne tikai atklāj klaunu trikus un neizsmeļamu fantāziju, viņi piespiež mūs, skatītājus, priecāties par dzīvi, smieties, aizdomāties par mūžīgajiem labā un ļaunā jautājumiem. Skatītāji sajutīsies kā notiekošā daļa un būs bezgala vīlušies, ka izrāde ir jau beigusies. Gribēsies, lai darbība turpinās. Kā rakstīja The Guardian: ”Ukraiņu klauni piedāvā pašas laimīgākās 90 minūtes”!

Papīra pasaule ir izrāde bez valodas barjeras! Tādēļ jau šī izrāde ceļo pa pasauli un sajūsmina gan lielos, gan bērnus. Bez vārdiem! Tikai emocijas!

Biļetes ir iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās visā Latvijā, Kultūras pils Ziemeļblāzma informacijas centra kasē un kultūras nama CATA kasē. Biļešu cenas pieaugušajiem sākot no 6 līdz 20 eiro, bērniem - sākot no 1,50 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Kultūras pils Ziemeļblāzma, Ziemeļblāzmas 36, Rīga; Kultūras nams CATA, J. Poruka 8, Cēsis

Kad?

12. decembris, 2017 – 15. decembris, 2017

18.30

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja