Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Trīs jaunas izstādes pilī

No 26.oktobra Livonijas ordeņa pilī skatāmas trīs izstādes: Ilmāra Blumberga grafiku izstāde Paliks tikai lidojuma sajūta, somu mākslinieka Henrika Dunkera fotoizstāde Dāvanas pēc protokola un Ventspils muzeja krājuma izstāde Bīstamie sakari. Pasts.

Ievērojamā latviešu grafikas meistara un scenogrāfa Ilmāra Blumberga (1943–2016) grafiku izstāde Paliks tikai lidojuma sajūta Livonijas ordeņa pils mūros tiek eksponēta sadarbībā ar Ilmāra Blumberga fondu. Rīgā, Karla fon Stricka villā, kur šī izstāde notika pirmoreiz, tika eksponēti ap sešdesmit mākslinieka oriģināltehnikas darbi uz rokas lējuma papīra par Venēcijas tēmu, kā arī citi darbi no šīs sērijas.

Venēcija māksliniekam kļuva īpaši tuva 2004. gadā, kad oktobrī un novembrī, kuratora Andra Brinkmaņa aicināts, Ilmārs Blumbergs dzīvoja šajā pilsētā, atvēra izstādi Lūgšana par redzēšanu San Ludovico baznīcā, daudz skicēja un fotografēja, un sāka rakstīt. “Tik intensīvs neizsīkstošu pārdzīvojumu laiks vairs nav pieredzēts. Tāpēc Venēcijā vairs neatgriezos,” savos pierakstos pauda mākslinieks.

Dāvanas pēc protokola ir somu mākslinieka Henrika Dunkera Latvijā veidots fotogrāfiju cikls, kas aizsākās ar Vladimira Svetlova un Annas Volkovas uzaicinājumu piedalīties Orbītas izdevuma Talka veidošanā. Fotogrāfijās redzami citu valstu dāvinājumi Latvijas valstij un tautai, kā arī Latvijas tautas dāvanas valstij un amatpersonām. Fotoprojekts simboliski atdod dāvanas tautai, tas piedāvā ne tikai vienkāršas ziņkāres apmierināšanu, bet arī ieskatu demokrātiskas valsts darbību un mehānismu kulisēs, padarot tās caurskatāmākas. Fotogrāfijas uzņemtas, Dunkera pārvietojamai studijai viesojoties Prezidenta pilī (pils remonta laikā – Melngalvju namā), Saeimā un Ministru Kabinetā.

Trešā izstāde Bīstamie sakari. Pasts. Vēstīs par pasta aizsākumiem un vēsturi Kurzemē, sākot ar Livonijas ordeņavalsts periodu, un beidzot ar 20. gs. 70. gadiem. Izstādē, līdztekus Ventspils muzeja krājumam, tiks eksponēts Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja, Ogres Vēstures un mākslas muzeja, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja, Latvijas Kara muzeja, Latvijas Dabas muzeja, Kārļa Ulmaņa piemiņas muzejs Pikšas un privātpersonu devums.

Izstādes emocionālo akcentu ar savu instalāciju radīs māksliniece Laura Feldberga.

Izstāžu atklāšana 26. oktobrī plkst. 16.00 Livonijas ordeņa pilī, Jāņa ielā 17, Ventspilī.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Kur?

Livonijas ordeņa pils, Jāņa 17, Ventspils

Kad?

26. oktobris, 2017 – 1. septembris, 2018

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja