Pateicoties apmeklētāju labajām atsauksmēm, arī šogad turpinām vīna svētku tradīciju. Kā katru gadu, par Jūrmalas “Vīna svētku” labākā vīndara statusu sacentīsies vairāki mājas vīna darinātāji, kuri vīnu darina pēc senām, mūsdienīgām vai pašu izdomātām receptēm. Arī “Miķelis” (muzeja vīna balons, ko ielikām pagājušajā gadā) ir gatavs nodot sevi vērtējumam. Varēsiet garšot, baudīt, izzināt un vērtēt dažādas mājas vīna garšu buķetes un receptes. Vīnu parasti “ielika” pēc ražas novākšanas, bet ražas svētki tika svinēti Miķeļdienā. Šogad lauku ražas labumi “ienāks” arī mūsu zvejnieka sētā (medus, siers, āboli u.c.). Suminot Miķeli, uz ugunskura, lielajā katlā tiks vārīta Miķeļdienas zupa, kurā pēc senlatviešu tradīcijām jāvāra trīs gaļas, trīs graudus un trīs saknes. Paši vārīsim un kopā ēdīsim! Kamēr vecāki nodarbosies ar svarīgām lietām, bērni “Radošajā darbnīcā” no dažādiem dārzeņiem, čiekuriem, zīlēm un citām mežā atrastām vai dārzā izaudzētām dabas veltēm varēs izgatavot interesantas figūriņas.Pasākuma goda viesi – neapšaubāmi vieni no visvairāk mīlētajiem latviešu mūziķiem, leģendārā trimdas latviešu muzikālā ansambļa “Čikāgas piecīši” dalībnieki Lorija Vuda, Alberts Legzdiņš un Armands Birkens. Viņu dziedātās dziesmas jau sen ir folklorizējušās un vienojušas dažādu paaudžu latviešus svešumā un Latvijā!Ieeja pasākumā bez maksas!
Vīna svētki
Mājas vīna gatavošana senlatviešiem bija plaši izplatīta, un vīns tika darināts no visdažādākajiem augļiem un ogām. Šobrīd vīna darināšana Latvijā ir kļuvusi par diezgan populāru nodarbi un vīndaru piedāvātais sortiments pastāvīgi mainās, pilnveidojas un papildinās. Vispār vīnu varot pagatavot no visa, kas rūgst.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.