Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar 13 nominācijām Homo Novus ir vispārstāvētākā filma Lielajā Kristapā

Trešdien, 3.oktobrī, paziņoti nacionālās kino balvas Lielais Kristaps nominanti, un visvairāk nomināciju (kopumā 13) ieguvusi latviešu simtgades spēlfilma Homo Novus, kas tostarp nominēta tādās kategorijās kā - gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma un labākais spēlfilmas režisors, informēja firmas pārstāvis.

Lielais Kristaps ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas kino skatītājiem un nozares profesionāļiem dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas. Homo Novus spēlfilma kopumā nominēta 13 kategorijās - kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma, labākā spēlfilmas režisora balvai nominēta Anna Viduleja, labākais spēlfilmas operators – Jānis Eglītis, labākā aktiera titulam nominēts Kaspars Znotiņš un Igors Šelegovskis, labākās aktrises otrā plāna lomā – Agnese Cīrule un Guna Zariņa, labākais aktieris otrā plāna lomā – Andris Keišs un Kaspars Zvīgulis, labākais mākslinieks – Kirils Šuvalovs, labākais kostīmu mākslinieks – Liene Rolšteina, labākais grima mākslinieks – Ilze Trumpe,  kā arī labākais komponists – Raimonds Pauls.

Lielais Kristaps šogad norisināsies no 9. līdz15. novembrim kinoteātros Splendid Palace un Kino Bize. Pasākuma kulminācija būs balvu pasniegšanas ceremonija, kas norisināsies 13. novembrī.

Homo Novus spēlfilma skatītājus līdz šim nav atstājusi vienaldzīgus, apburot ar intriģējošo sižetu, spilgtiem tēliem un, protams,  izcilu  māksliniecisko izpildījumu un muzikālo pavadījumu. Romantisko intrigu un pārpratumu komēdiju,  sākot no 28. septembra, iespējams vērot Latvijas kinoteātros - septembra noslēdzošajā nedēļas nogalē Homo Novus spēlfilmu bija devušies novērtēt jau vairāk nekā 11 tūkstošu skatītāju, kas ir viens no labākajiem nedēļas nogales rezultātiem pēdējo gadu Latvijas spēlfilmu kontekstā.

Spēlfilmas scenāriste un režisore ir Anna Viduleja, kura jau sen loloja ideju par Anšlava Eglīša romāna ekranizāciju. Homo Novus galvenajā lomā debitē jaunais aktieris Igors Šelegovskis, lomās ir Kristīne Krūze, Kaspars Znotiņš, Andris Keišs, Kaspars Zvīgulis, Aurēlija Anužīte-Lauciņa, Agnese Cīrule, Nikolajs Korobovs, Vilis Daudziņš, Baiba Broka, Guna Zariņa, Gundars Āboliņš, Regīna Razuma, Ģirts Krūmiņš, Ģirts Ēcis un citi. Komēdijā filmējušās arī citas sabiedrībā pazīstamas personas, piemēram, Kaspars Kambala, Intars Busulis un Andrejs Žagars. Filmas veidotāju vidū ir arī operators Jānis Eglītis, galvenais mākslinieks Kirils Šuvalovs (Krievija), scenārija līdzautore Maurīna Tomasa (Apvienotā Karaliste), producenti Ivo Ceplevičs, Jānis Kalējs un Sergejs Berdičevskis.

Top komentāri

Švaka filma, vai
Š
citas patiešām vēl švakākas?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja