Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Brīvdabas filmu festivālā Rīgā izrādīs astoņas dokumentālās piedzīvojumu īsfilmas

Rīgā, 22. augustā plkst. 20, turpinot tūri brīvdabas kino pasākumos, Rīgā norisināsies Eiropas ievērojamākais brīvdabas filmu festivāls E.O.F.T. 18/19 Open Air, kas šogad mājvietu radis uz tirdzniecības centra Alfa jumta un apmeklētājiem piedāvās programmu ar astoņām gada labākākajām dokumentālajām piedzīvojumu īsfilmām, informēja pasākuma pārstāvis Arnis Aspers.

“Kopumā E.O.F.T. Open Air festivāli Eiropā ir ļoti labi apmeklēti, tādēļ vēlamies palutināt arī Latvijas auditoriju, sniedzot tai aizrautīgu kino baudījumu zem klajas debess. Programmā iekļautās īsfilmas stāsta par cilvēku sapņiem un mūžīgo vēlmi sasniegt nesasniedzamo, par neatlaidību un degsmi ceļā uz mērķi, par grūtībām un sāpīgām neveiksmēm, kas beigās vainagojas ar neticamām uzvarām,” stāsta pasākuma rīkotājs Arnis Aspers, piebilstot, ka īsfilmām nav scenārija, nav aktieru, nav specefektu, bet tas viss, ko redzēsiet, ir pa īstam.

Festivāla laikā būs skatāmas ne tikai īsfilmas, bet arī gaidāmi īpašie viesi – Tom Belz (filmas Mbuzi Dume - Strong Goat varonis no Vācijas) un Māris Olte (ceļotājs no Latvijas), kā arī padomāts par muzikālo gaisotni kopā ar regeja grupu Riga Reggae un citām aktivitātēm – viktorīnas, sacensības, loterijas un balvas. Pasākuma rīkotājs Arnis Aspers iesaka, galvenokārt, apmeklētājiem parūpēties, lai ir ērti un silti jebkādos laika apstākļos, un nav pamats satraukties par vietu skaitu, jo vietu rezervācija notiek pēc principa "draugu pulciņā jautrāk” un ”kas pirmais nāk, tas noliek savu sēžamo piknika zonā vai ieņem vietu krēslos”.

Arī t/c Alfa vadītāja Liene Apine uzskata, ka piedzīvojumi festivāla laikā netrūks, jo īsfilmu sižeti sniegs lieliskas emocijas un adrenalīna devu, kas apmeklētājiem radīs iedvesmu jauniem piedzīvojumiem. “T/c Alfa ir vienīgais tirdzniecības centrs Latvijā, kurš saviem apmeklētājiem sniedz iespēju vērot filmas uz jumta, kas jau otro gadu kļūst par neatņemamu sastāvdaļu Alfa pasākumu programmā, tādēļ esam priecīgi, ka arī šis filmu festivāls norisināsies tieši mūsu tirdzniecības centrā,” gandarījumu pauž Liene Apine.

Filmu programma: The A.O., Frozen Mind, North of Nightfall, Viacrucxis, The Frenchy, Mbuzi Dume – Strong Goat, 8000+ un A to B Rollerski.

Biļetes vēl pieejamas Biļešu servisa kasēs kā arī t/c Alfa Informācijas centrā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja